Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer. Suggestie? Tip de redactie.

zondag 2 juli 2017

Autoweek: ANWB: filezwaarte nauwelijks gestegen

ANWB: filezwaarte nauwelijks gestegen
De totale filezwaarte is in de afgelopen zes maanden nauwelijks gestegen in vergelijking met het eerste halfjaar in 2016. Dat is opmerkelijk na drie jaar lang forse filegroei, meldt de ANWB zaterdag. Filezwaarte is de lengte maal de duur van de file.
Lees verder

Fors meer nieuwe auto's verkocht dit jaar
De autoverkopers in Nederland hebben het afgelopen halfjaar goede zaken gedaan. Ze verkochten bijna 17 procent meer auto's dan in dezelfde periode een jaar eerder, blijkt zaterdag uit cijfers van brancheorganisaties Bovag, RAI Vereniging en RDC.
Lees verder

Achtergrond: Fiat-familie Agnelli (deel 1)
De Fiat-dynastie Agnelli behoort tot de meest vooraanstaande families uit de Italiaanse geschiedenis en wordt vaak vergeleken met de De' Medici en de Kennedy's. De zoon van een onfortuinlijke dorpsburgemeester stichtte een imperium dat van Turijn het Detroit van Zuid-Europa maakte.
Lees verder

In het wild: Toyota Carina II
De Toyota Carina II die vandaag dankzij Igno Vriens in 'In het wild' schittert, was de eerste voorwielaandrijver van Toyota in dit segment.
Lees verder

Video: Wat weet kickbokser Rico Verhoeven over auto's? - Quiz
Als kickbokser zou je bij Rico Verhoeven misschien wel een grote pick-up verwachten als auto, maar daar heeft hij niet zoveel mee. Hij houdt het liever bij een Range Rover, maar wat weet hij verder van het onderwerp auto's?
Lees verder

Rij-impressie: Audi SQ5
Tot voor kort had de snelste Audi Q5 een dieselmotor met vooral heel veel koppel. De nieuwe SQ5, zoals het topmodel heet, drinkt benzine en heeft iets meer vermogen dan zijn voorganger. Wat uiterlijk betreft, schreeuwt deze Audi het niet zo van de daken. Doen zijn rijeigenschappen dat wel?
Lees verder

Afgestoft: Lancia Zagato Hyena
Designhuis Zagato drukt zijn stempel op talloze auto's, van de Alfa Romeo SZ tot de Spyker C12 Zagato. Er is echter nog een creatie van het bedrijf met een apart Nederlands tintje: de Lancia Zagato Hyena.
Lees verder