Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer. Suggestie? Tip de redactie.

zaterdag 8 juli 2017

Autoweek: Deelstaten vragen om uitstoot-oplossing

Deelstaten vragen om uitstoot-oplossing
Vijf Duitse deelstaten hebben naar verluidt aan autobouwers gevraagd om met een oplossing te komen voor de luchtvervuiling in steden die wordt veroorzaakt door dieselmotoren.
Lees verder

Video: Mazda CX-5 vs. Volkswagen Tiguan - Dubbeltest
Vaak vormt een nieuwe generatie van een auto een flinke stap vooruit ten opzichte van zijn voorganger: de lijn blijft alsmaar stijgen. Bij de nieuwe Mazda CX-5 lijkt echter veel bij het oude gebleven. Bedriegt de schijn, of zijn de vernieuwingen echt te voorzichtig om de Volkswagen Tiguan het hoofd te bieden? Deze Dubbeltest geeft de antwoorden.
Lees verder

Video: LiveDrive #25 - Opel Insignia Grand Sport
Roy en Cornelis hebben het deze week vanuit een 260 pk leverende Opel Insignia onder andere over de elektro-aspiraties van Volvo en de toekomst van dieseltechniek. Behalve autonoom rijden en het internet der dingen gaat het gesprek ook over fietsen met ABS.
Lees verder

In het wild: Pontiac Tempest LeMans (1967)
AutoWeek-lezer Menno van Dongen wist niet hoe snel hij zijn camera erbij moest grissen toen hij deze origineel in Nederland geleverde Pontiac Tempest LeMans tegen het lijf liep. Wij bedanken hem natuurlijk hartelijk voor zijn snelle handelen!
Lees verder

Knelpunt A4 bij Leiden wordt aangepakt
Een berucht knelpunt op de A4 bij Leiden wordt aangepakt. In beide rijrichtingen komt er over enkele jaren een derde rijstrook bij op het traject Leidschendam-Burgerveen.
Lees verder

Video: De 7 vreemde details aan de Renault Project 900
Eerder zag je al hoe Nic in Frankrijk kennismaakte met de voorvader van de Renault Scenic, de Project 900. Er is echter zó veel te vertellen over dit studiemodel voor een ruimtewagen, dat we in deze aflevering van De 7 nog dieper in de details en de geschiedenis duiken.
Lees verder

Rij-impressie: Skoda Octavia RS245
Skoda heeft de Octavia RS zowel optisch als technisch onder handen genomen: meer pk's, sneller van nul naar honderd en strakker de bocht om. Maar kun je hiermee nog wel fatsoenlijk met de hele familie op pad?
Lees verder