Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer. Suggestie? Tip de redactie.

vrijdag 14 juli 2017

Autoweek: Jaguar E-Pace breidt Jaguar-gamma verder uit

Jaguar E-Pace breidt Jaguar-gamma verder uit
In 2015 schoof Jaguar zijn eerste cross-over naar voren: de F-Pace. Vandaag krijgt dat model gezelschap van een kleinere broer. We heten welkom: de E-Pace!
Lees verder

Spaans-Griekse god: Boreas
Het Spaanse DSD Design & Motorsport heeft zijn vorige maand aangekondigde Boreas gepresenteerd. De naar de Griekse god van de wind vernoemde creatie moet een 1.000 pk sterke hybride aandrijflijn krijgen.
Lees verder

Nieuwe Kia C'eed gesnapt
Er waait een frisse wind door het modellengamma van Hyundai en Kia. Laatstgenoemde presenteerde dit jaar al de vierde generatie van de Rio én de volledig nieuwe Stonic. Spoedig komt het merk met een volledig nieuwe C'eed, een auto die nu zijn ingepakte koets én interieur toont.
Lees verder

Kleine stijging autoverkoop in EU
De verkoop van nieuwe personenauto's in de Europese Unie is in juni met ruim 2 procent gestegen tot circa 1,5 miljoen in vergelijking met een jaar geleden. Dat blijkt uit vrijdag gepubliceerde cijfers van brancheorganisatie ACEA.
Lees verder

CEO NEVS treedt af
National Electric Vehicle Sweden (NEVS) laat weten dat CEO Mattias Bergman zich wegens zijn kwakkelende gezondheid terugtrekt als topman van het merk.
Lees verder

Boeteregen voor gebruik smartphones
Bij een politiecontrole op de A67 zijn donderdag meer dan vijftig bestuurders die met hun telefoon in de weer waren tegen de lamp gelopen. De politie bekeurde 34 vrachtwagenchauffeurs en 17 automobilisten om die reden. Ook voor rechts inhalen en ,,grove snelheidsovertredingen'' deelde de politie bekeuringen uit.
Lees verder

Grote terugroepactie Fiat Chrysler
Fiat Chrysler roept wereldwijd 1,33 miljoen auto's terug vanwege twee verschillende technische problemen. Bij het ene probleem kan de airbag onbedoeld in werking treden en bij het andere is er risico op bijvoorbeeld brandgevaar.
Lees verder