Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer. Suggestie? Tip de redactie.

donderdag 6 juli 2017

Autoweek: Modeljaar-update voor Renault Espace

Modeljaar-update voor Renault Espace
Renaults vijfde generatie van de Espace is alweer sinds 2015 onder ons. Tijd voor een kleine update waarbij de Fransman vooral onderhuids wordt aangepakt.
Lees verder

Frankrijk wil verbod op brandstofauto in 2040
De Franse overheid wil tegen 2040 de verkoop van benzine- en dieselauto's verbieden. Precieze details werden nog niet gegeven.
Lees verder

Daimler en BAIC investeren in Chinese EV-productie
Daimler en het Chinese BAIC Motor hebben een raamovereenkomst getekend waarin de hoofdlijnen zijn vastgelegd voor het opzetten van een Chinese fabriek waar elektrische auto's van Mercedes-Benz geproduceerd gaan worden.
Lees verder

Video: Joep Legt Uit - Startmotor
Handmatig je motor aanslingeren is gelukkig al lang niet meer nodig met dank aan de elektrische startmotor. Die brengt je verbrandingsmotor in een handomdraai aan het lopen. Maar hoe die dat doet, en of je 'm eventueel zelf kunt vervangen, legt Joep je uit in deze aflevering.
Lees verder

Suzuki Swift 1.0 Smart Hybrid
Suzuki staat erom bekend dat het goedkoop vervoer biedt. De Swift voegt daar een flinke dosis rijplezier aan toe.
Lees verder

Importheffing op Japanse auto's verdwijnt
Als het aan de EU en Japan ligt, verdwijnen aan beide kanten diverse importheffingen. Japanse auto's zullen op den duur ook niet meer met een Europese importheffing belast worden.
Lees verder

In het wild: Buick Riviera (1969)
Het is opnieuw AutoWeek-lezer Bruno Vijverman die lof verdient voor zijn inzending voor In het wild. Bruno betrapte een zéér fris ogende Buick Riviera uit 1969.
Lees verder