Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer. Suggestie? Tip de redactie.

maandag 3 juli 2017

Autoweek: Studenten TU/e ontwikkelen 'mierenzuurbus'

Studenten TU/e ontwikkelen 'mierenzuurbus'
Een stel slimme koppen van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) heeft een systeem ontwikkeld waarbij mierenzuur wordt omgezet in elektriciteit. Daarmee weten zij een bus aan te drijven.
Lees verder

Renault plakt prijzen op vernieuwde Kangoo Z.E.
Eind vorig jaar injecteerde Renault zijn elektrische Kangoo met een herziene elektrische aandrijflijn. Nu is ook bekend welke bedragen voor de Kangoo Z.E. moeten worden neergeteld.
Lees verder

Volkswagen toont elektrisch prototype Gen.E
In een vandaag verschenen persbericht toont Volkswagen out of the blue een auto die weleens een tipje van de sluier zou kunnen oplichten van de nieuwe generatie Golf.
Lees verder

Seat: 'Zes nieuwe auto's tussen 2018 en 2020'
Onlangs schoof Seat de Arona naar voren en het merk liet direct weten het SUV-gamma spoedig opnieuw uit te gaan breiden. De Spanjaarden laten verder weten liefst zes nieuwe modellen in het vat te hebben zitten.
Lees verder

Amerikaanse automakers hebben het lastig
Het zit Amerikaanse fabrikanten niet mee; in eigen land krijgen ze hun auto's maar moeilijk aan de man. Daarentegen doen Japanse merken het wél goed in de Verenigde Staten.
Lees verder

Video: Toyota Yaris - 2001 - 350.297 km - Klokje Rond
Siem van Boxtel mag dan uit een echte Citroën-familie komen, hij weet ook als geen ander dat de betrouwbaarheid van Toyota boven iedere twijfel verheven is. Alle reden om vorig jaar zijn haperende Berlingo in te ruilen voor een Yaris met zeer ruime praktijkervaring. Maar hé, het is een Toyota, dus geen risico toch?
Lees verder

Video: Skoda Citigo - Rij-impressie
Amper een jaar na z'n eerste update geeft Skoda de Citigo nu al weer z'n tweede facelift. Alle zeilen worden bijgezet om het boodschappenwagentje met enig succes door de laatste fase van z'n levenscyclus te loodsen.
Lees verder