Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

woensdag 5 juli 2017

Autoweek: Volkswagen terug naar Iran

Volkswagen terug naar Iran
Volkswagen keert na zeventien jaar terug naar Iran om daar auto's te gaan verkopen. Het bedrijf heeft een overeenkomst getekend met een lokale partner om Volkswagens te importeren in Iran.
Lees verder

Occasionverkoop lager dan vorig jaar
De verkoop van tweedehands auto's is in juni met 2,3 procent afgenomen ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. De afname was het grootst in de verkopen tussen particulieren onderling, zo blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau VWE Automotive. In totaal verruilden 162.262 tweedehands auto's van eigenaar.
Lees verder

Video: Opel Insignia Sports Tourer - Rij-impressie
De Opel Insignia Sports Tourer is bijna 5 meter lang, hij is zelfs langer dan hoger gepositioneerde stationwagons als de Mercedes E-klasse Estate en de Volvo V90. Je koopt zo'n stationwagon natuurlijk niet alleen voor de ruimte, en uit deze test blijkt dat er meer zaken spreken voor deze enorme Opel.
Lees verder

Fotospecial: Concours d'Élégance Paleis Het Loo
Afgelopen weekend stonden de tuinen rond het Paleis Het Loo weer vol klassiekers en moderne exoten tijdens het Concours d'Élégance. Voor wie het gemist heeft of nog een keer wil wegdromen, hebben we een uitgebreide fotospecial samengesteld.
Lees verder

In het wild: Saab 96 (1972)
Michael Holleman trakteert ons op deze 44 jaar oude vanillevla-gele Saab 96. In 2015 schitterde in deze rubriek al eens een 96 uit 1978, de laatste faceliftversie van dit model. Dit exemplaar is nog iets ouder en stamt uit 1972.
Lees verder

Gelekt: patentschetsen BMW X2
'Niches zijn er om gevuld te worden' is een motto dat BMW op het lijf geschreven lijkt. Dit jaar nog wordt de X-familie uitgebreid met de X2, een auto waarvan het definitieve lijnenspel nu is opgedoken.
Lees verder

Renault richt joint-venture op met Oktal
Groupe Renault en het Franse Oktal richten samen een nieuwe joint-venture op. Renault neemt een aandeel van 35 procent in het samenwerkingsverband dat de naam Autonomous Vehicle Simulation (AVS) draagt.
Lees verder