Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer. Suggestie? Tip de redactie.

maandag 10 juli 2017

Autoweek: Weblog: Tweemaal drie

Weblog: Tweemaal drie
Het zijn roerige tijden voor het wagenpark van huize Lemkes. Wie de LiveDrive 23 heeft gezien weet het al: de Rover is verkocht. Exact een jaar na aanschaf is mijn trotse Britse bezit naar een nieuw baasje gegaan. De voordelen (uitstraling, zitpositie, luxe) wogen voor mij niet meer op tegen de nadelen, namelijk de hoge motorrijtuigenbelasting en de rauwe loop van zo'n oudere dieselmotor. Nu ik wat minder ben gaan rijden, is dat het offer simpelweg niet meer waard. Tegelijkertijd ging K., ...
Lees verder

In het wild: Mazda RX-7 (FC)
De Mazda RX-7 is in al z'n verschijningsvormen een echte zeldzaamheid. Deze keer hebben we een exemplaar van de tweede generatie voor de lens waarbij liefhebbers van 'origineel' even weg moeten kijken.
Lees verder

Video: Wat weet oud-voetballer Glenn Helder over auto's? - Quiz
In zijn tijd als profvoetballer hoorde snelle auto's bij de levensstijl van Glenn Helder. Die tijd ligt inmiddels achter hem, maar wat weet de oud-voetballer nu nog van de wereld van vierwielers? Je ziet het in onze quiz.
Lees verder

Rij-impressie: Abarth 695 XSR Yamaha Cabrio
Het geluid van een volbloed Italiaanse sportwagen, het formaat van een Fiat 500 en handenvol met peperdure onderdelen: dit is een auto voor mannen die zonder aarzelen 'Akrapovic' kunnen zeggen en niet voor meisjes die 'de Fiat' zo'n leuke auto vinden.
Lees verder

Afgestoft: booskijkers
De tuningwereld is een bijna eindeloze bron van onderwerpen voor deze rubriek, want wat tien jaar geleden een fraaie manier was om je auto op te leuken, is nu waarschijnlijk vreselijk fout. Geldt dat ook voor booskijkers?
Lees verder

Eerste Tesla Model 3 gebouwd
Tesla's Model 3 is misschien wel de meest gehypete auto van het jaar. Spoedig lijkt het mysterie dat de auto nog enigszins omhult, definitief te verdwijnen. De eerste definitieve Model 3 is namelijk van de band gelopen in het in de Amerikaanse staat Californiƫ gelegen Fremont.
Lees verder

Volkswagen: '40 gigafabrieken voor accu's nodig'
De opkomst geƫlektrificeerde auto's gaat zo hard, dat de auto-industrie anno 2025 behoefte heeft aan een stevig aantal gigafabrieken waar acccupakketten geproduceerd worden. Zo luidt de mening van Ulrich Eichhorn, hoofd van de onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling van de Volkswagen Groep.
Lees verder