Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

dinsdag 11 juli 2017

Autozine: 5 EuroNCAP sterren voor VW Arteon

5 EuroNCAP sterren voor VW Arteon
Volkswagen heeft met de Arteon een uitstekend resultaat behaald tijdens de Euro NCAP botsproeven. Het model kreeg de maximale score van vijf sterren toegekend. Euro NCAP prees met name de inzittendenbescherming voor volwassenen en kinderen. Bovendien oogstte de Arteon grote waardering voor het grote aantal rijassistentiesystemen dat deel uitmaakt van de riante standaarduitrusting en noteerde hij goede resultaten op het gebied van voetgangersbescherming.
Lees verder

Volvo viert jubileum met 90 Anniversary
Volvo Cars bestaat 90 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum zijn de Volvo V90, V90 Cross Country en XC90 tijdelijk leverbaar als extra complete 90th Anniversary Edition. De gelimiteerde uitvoering combineert een royale uitrusting met een krachtige benzine- of dieselmotor en een 8-trapsautomaat. Het voordeel kan oplopen tot 8.875 euro.
Lees verder

5 EuroNCAP sterren voor Seat Ibiza
De Seat Ibiza heeft de botsproeven van de Europese veiligheidsorganisatie met vlag en wimpel doorstaan en is beloond met de maximale score van vijf sterren. Daarmee treedt het model in de voetsporen van die andere twee belangrijke pijlers onder het merk Seat, de Ateca en de Leon.
Lees verder

BMW maakt prijzen nieuwe X3 bekend
De derde generatie staat op 11 november in de showroom met aanvankelijk drie verschillende motoren: twee diesels en een benzine. Vanaf december komen daar twee benzine-uitvoeringen bij, waaronder de X3 sDrive20i die de basis vormt voor het X3-gamma met een voorlopige vanafprijs van 58.495 euro.
Lees verder

Porsche-museum biedt kinderprogramma aan
In de vakantieperiode biedt het Porsche Museum in Stuttgart het Porsche4Kids programma aan. Dat betekent volop actie en rondleidingen voor kinderen in het automuseum van Stuttgart. Toegang is gratis voor kinderen tot en met 14 jaar.
Lees verder

Autotest: Infiniti Q60
Infiniti bouwt exclusieve auto's met aan boord exclusieve techniek. Dankzij de hoogwaardige en vaak zelfs vooruitstrevende techniek rijdt een Infiniti beter dan een doorsnee auto. Om nog meer te kunnen genieten van die bijzondere techniek, is er nu ook een Infiniti met een bijzondere verpakking: de Q60 Coupé.
Lees verder

Audi onthult nieuwe A8
De compleet nieuwe Audi A8 beleeft zijn wereldpremiere tijdens de Audi Summit in Barcelona. De vierde generatie van het vlaggenschip toont een nieuw familiegezicht en zet in op elektrificatie in de aandrijflijn. De A8 is ook de eerste Audi die vergaand is voorbereid op autonoom rijden. Vanaf 2018 neemt Audi functies als parking pilot, garage pilot en traffic jam pilot in productie.
Lees verder