Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer. Suggestie? Tip de redactie.

woensdag 5 juli 2017

Autozine: Mini Countryman 2017 nu ook als One

Mini Countryman 2017 nu ook als One
De MINI Countryman familie is vanaf juli 2017 met twee nieuwe motoriseringen compleet: de MINI One Countryman en de MINI One D Countryman. Beide nieuwe varianten hebben motoren met een inhoud van 1,5 liter verdeeld over drie cilinders. Ze behoren tot de nieuwste motorgeneratie van de BMW Group. Ook worden alle modellen vanaf juli 2017 voorzien van verbeteringen op gebied van design, functionaliteit en infotainment. Deze nieuwe SUV van MINI is bij de Nederlandse MINI dealers leverbaar vanaf 29.900 euro.
Lees verder

BMW i3 batterij gebruikt voor overschot
Als het hard waait, draaien de molens van het Prinses Alexia Windpark soms voor niets. Nuon kan de opgewekte stroom dan niet volledig kwijt aan het stroomnet met als gevolg dat een flink deel verloren gaat. Dankzij de twee grootste baterijen van Nederland, bestaande uit elk 44 batterijen die normaal in de bodem van de BMW i3 zijn gemonteerd, kan dit stroomoverschot worden opgeslagen.
Lees verder

Mitsubishi Outlander ook als Connect Pro
Na de Mitsubishi ASX is nu ook de Mitsubishi Outlander leverbaar in de uitvoering Connect Pro. Deze versie is gebaseerd op de 2.0 CVT Business Edition 2WD en combineert een extra rijke uitrusting met een prijsvoordeel van 3.300 euro. De Mitsubishi Outlander Connect Pro is er vanaf 35.900 euro, all-in rijklaar.
Lees verder

Subaru toont vijfde generatie Impreza
Subaru Europa, de Europese vestiging van Subaru Corporation, maakt bekend dat de volledig nieuwe Subaru Impreza in Europa zal worden geleverd. De onthulling van het nieuwe model vindt plaats op 12 september 2017 op de 67e internationale autotentoonstelling van Frankfurt.
Lees verder

Alle Volvo's vanaf 2019 elektrisch
Volvo kondigt aan dat elke Volvo die vanaf 2019 geintroduceerd wordt, voorzien is van een elektromotor. Daarmee komt een einde aan een tijdperk van Volvo-modellen met uitsluitend verbrandingsmotoren en zal elektrificatie een steeds centralere rol spelen in de toekomst van Volvo. Het gaat hier om een van de belangrijkste aankondigingen van een autofabrikant op het gebied van elektrificatie.
Lees verder

Mazda MX-5 RF ontvangt Red Dot Award
Mazda stond opnieuw in de schijnwerpers op het podium van het Aalto Theater in het Duitse Essen om de Red Dot Best of the Best Award in ontvangst te nemen voor de MX-5 RF en zijn Kodo; Ziel van Beweging design. Het was de tweede keer dat de vierde generatie MX-5, ook wel ND genoemd, de belangrijkste prijs won bij de jaarlijkse Red Dot productontwerp wedstrijd. De RF, die eerder dit jaar in Europa op de markt kwam, evenaart daarmee het succes van de soft-top versie, die in 2015 dezelfde eer toekwam.
Lees verder

Vijf EuroNCAP sterren voor Opel Insignia
Botsproeveninstituut Euro NCAP heeft de nieuwe Opel Insignia Grand Sport en Insignia Sports Tourer bekroond met de maximale veiligheidsscore van vijf sterren, zo blijkt uit de gepubliceerde testresultaten. De Insignia behaalde in alle veiligheidscategorieen (bescherming van volwassen, bescherming van kinderen, voetgangers en Safety Assist) de topscore van vijf sterren.
Lees verder