Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer. Suggestie? Tip de redactie.

zondag 2 juli 2017

Autozine: Volvo, Autoliv en NVIDIA werken samen

Volvo, Autoliv en NVIDIA werken samen
Volvo, Autoliv (specialist op het gebied van automotive veiligheidstechnologie) en NVIDIA (gespecialiseerd in onder meer Artificial Intelligence (AI)) werken samen aan de ontwikkeling van systemen en software voor autonoom rijdende autos. Het drietal krijgt hierbij hulp van Zenuity, de joint venture van Volvo Cars en Autoliv die onlangs is opgericht voor de ontwikkeling van software en technologie voor zelfrijdende autos. Volvo Cars wil in het jaar 2021 autonoom rijdende Volvos (level 4) kunnen aanbieden.
Lees verder

Seat presenteert Arona
Seat presenteert de Arona. De Arona beleeft in september zijn publiekspremiere op de internationale autoshow van Frankfurt. De Arona combineert volgens Seat de voordelen van een compacte hatchback met de ruimte en het gebruiksgemak van een gezinsauto. Hij deelt diverse technieken met de Ateca, de middelgrote SUV van Seat.
Lees verder

BMW introduceert nieuwe X3
BMW introduceert de nieuwe X3. De derde generatie van de BMW X3 combineert net als zijn voorgangers stoere offroad-uitstraling met een sportieve uitstraling. De vertrouwde proporties, met een bijzonder korte overhang voor en achter, benadrukken de 50:50 gewichtsverdeling over de voor- en achteras. Het karakter van de nieuwe BMW X3 wordt onderstreept door de grote nieren en de mistlampen, die voor het eerst bij een BMW X-model een hexagonaal design hebben.
Lees verder

Nieuwe motor voor Jaguar XE, XF en FPACE
Jaguar introduceert een nieuwe Ingenium-turbobenzinemotor met 220 kW (300 pk) vermogen voor de XE, XF en F-PACE. De 2,0-liter viercilinder Ingenium-turbobenzinemotor levert een koppel van 400 Nm. De trekkracht is zo groot dat de motor de Jaguar F-PACE in 6,0 seconden vanuit stilstand naar 100 km/uur katapulteert. Het benzineverbruik bedraagt 7,7 l/100 km.
Lees verder

Autotest: Abarth 124 Spider
De betaalbare cabrio's bieden volop rijplezier en het gevoel van vrijheid dat hoort bij zo'n auto. Wat echter ontbreekt zijn spanning en sensatie. Wie op zoek is naar spektakel, moet heel wat dieper in de buidel tasten. Met de komst van de Abarth 124 Spider zou daar wel eens verandering in kunnen komen...
Lees verder

Renault Megane RS krijgt 4Control
De nieuwe generatie Renault Megane R.S. wordt de eerste auto in het segment van de snelle hatchbacks met 4CONTROL vierwielbesturing.
Lees verder

Nissan Qashqai en X-Trail 2017 te koop
Nissan start met de verkoop van de vernieuwde QASHQAI en X-TRAIL. Beide Crossovers zijn op talloze punten vernieuwd en verbeterd. Het uiterlijk is aangescherpt en het interieur wordt gekenmerkt door de verhoogde kwaliteitsbeleving, nieuwe voorzieningen en moderne technologie die inzittenden meer veiligheid en comfort beloven.
Lees verder