Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

zondag 2 juli 2017

Autozine: VW maakt prijzen Polo 2017 bekend

VW maakt prijzen Polo 2017 bekend
De compleet nieuwe Volkswagen Polo die eind vorige week zijn wereldpremiere beleefde, wordt leverbaar vanaf 15.550 euro. Daarmee is zijn instapprijs lager dan die van zijn voorganger en dat terwijl veel meer ruimte, de nieuwste technologie en een completere uitrusting biedt. Naast TSI- en TDI-motoren is de Polo nu ook leverbaar als TGI, met een motor die geschikt is voor aardgas. De nieuwe Polo arriveert eind oktober in Nederland.
Lees verder

Iedere VW vanaf 2019 met pWLAN
Het aantal verkeersongelukken kan omlaag en de gevolgen ervan kunnen worden verminderd. Tenminste, als voertuigen niet alleen met elkaar in contact staan, maar ook met de verkeersinfrastructuur. Vanaf 2019 gaat Volkswagen zijn modellen daarom uitrusten met pWLAN, waarmee in de nabije toekomst autos van verschillende merken informatie kunnen uitwisselen.
Lees verder

Debuut voor vernieuwde Maserati GT
Maserati presenteert de vernieuwde GranTurismo en GranCabrio op het Goodwood Festival of Speed (29 juni - 2 juli). De GranTurismo beleeft er zijn Europese premiere, twee dagen nadat hij werd onthuld bij de New York Stock Exchange (NYSE) op Wall Street. De GranCabrio maakt op Goodwood zijn werelddebuut.
Lees verder

Jaguar onthult XE Sv Project 8
Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations (SVO) onthult de extreemste, krachtigste en sportiefste Jaguar tot op heden. De 322 km/uur snelle en 441 kW (600 pk) sterke Jaguar XE SV Project 8 is een volledig met de hand gemaakte sportsedan met de prestaties van een superauto. De exacte prijs van de Jaguar XE SV Project 8 is op dit moment nog niet bekend, maar de netto catalogusprijs zal ongeveer 151.000 euro bedragen.
Lees verder

Bentley nu ook te koop in Maastricht
Bentley Maastricht heeft een compleet nieuwe showroom geopend en is daarmee nu een officiele Bentley retail partner. Sinds 21 maart 2017 was Bentley Maastricht al een officiele Servicevestiging.
Lees verder

BMW i3 batterijen gebruikt om overschot
Als het hard waait, draaien de molens van het Prinses Alexia Windpark soms voor niets. Nuon kan de opgewekte stroom dan niet volledig kwijt aan het stroomnet met als gevolg dat een flink deel verloren gaat. Dankzij de twee grootste baterijen van Nederland, bestaande uit elk 44 batterijen die normaal in de bodem van de BMW i3 zijn gemonteerd, kan dit stroomoverschot worden opgeslagen.
Lees verder

Porsche presenteert 911 GT2 RS
Op het Goodwood Festival of Speed presenteert Porsche de nieuwe 911 GT2 RS. Het hart van de sportwagen is een 3,8-liter 6-cilinder bi-turbo boxermotor met een vermogen van 515 kW/700 pk en een koppel van 750 Nm. Daarmee is het de krachtigste 911 tot nu toe. De achterwielaangedreven tweezitter, die met volle tank 1.470 kg weegt, sprint in 2,8 seconden van 0 naar 100 km/u en in 8,3 seconden van 0 naar 200 km/u. Zijn topsnelheid bedraagt 340 km/u. Met zijn nauw aan de autosport verwante technologie overklast hij de vorige GT2 RS met 3,6-liter motor met 59 kW/80 pk extra vermogen en 50 Nm meer koppel.
Lees verder