Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer. Suggestie? Tip de redactie.

zondag 9 juli 2017

Horner na kwalificatie Oostenrijk: "Einde was een anti-climax"

Horner na kwalificatie Oostenrijk: "Einde was een anti-climax"

De beide auto's van Red Bull Racing zullen bij hun thuisrace op de Red Bull Ring als vierde (Ricciardo) en vijfde (Verstappen) op de startgrid plaatsnemen. Christian Horner, teambaas van Red Bull Racing, blikt terug op de kwalificatie: "De spannende kwalificatie eindigde een beetje met een anti-climax. Helaas zorgde de gele vlag, voor de stilgevallen auto van Grosjean, ervoor dat de DRS uitgeschakeld werd. Dit verhinderde voor iedereen de kans om zijn tijd te verbeteren. Vooral voor Max had het invloed. Hij probeerde tijd goed te maken en ging daarna iets te hard in bocht zeven en dat was het einde van de kwalificatie." 

"Vijfde en zesde in de kwalificatie, wat uiteindelijk vierde en vijfde op de grid wordt door de gridstraf van Lewis Hamilton, is een goede uitgangspositie voor een spannende race waarin mogelijk regen gaat vallen. Hopelijk kunnen we morgen een rol van betekenis spelen voor het thuispubliek hier in Oostenrijk"

Lees verder

Max verrast fans op camping: "Heel mooi om te zien"

Zaterdagavond, na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van Oostenrijk, begaf Max Verstappen zich richting de oranjecamping naast het circuit om alle fans te bedanken voor hun support. Ruim duizend uitzinnige fans stonden klaar toen de Red Bull Racing-coureur arriveerde. Ongeveer een half uur wist Olav Mol samen met Max het publiek te vermaken.

"Heel mooi om al die fans te zien, absoluut", aldus Max over de indrukwekkende oranje zee. Zo'n twaalfduizend Nederlanders zijn dit weekend bij de Red Bull Ring in Oostenrijk om hem aan te moedigen, waarvan er vijfduizend op de speciale Max Verstappen-tribune zitten. "Elke keer als ik de pits uitrijd, is dat geweldig om te zien. Telkens moet ik dan lachen. Zoveel Nederlanders hier in Oostenrijk, dat zegt wel wat. Heel erg mooi!"

Lees verder

Nieuwe formule voor de prijsvraag: win schoenen uit de MV collection!

Gezien de overweldigende belangstelling voor de prijsvraag die elke Grand Prix wordt uitgeschreven, is deze in een volledig nieuwe formule gegoten. Daarbij wordt er geen gebruik meer gemaakt van het reactiesysteem van Facebook, maar is er door Verstappen.nl een op maat ontwikkeld systeem opgezet. 

Lees verder