Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer. Suggestie? Tip de redactie.

zaterdag 8 juli 2017

Max op P4 in tweede training in Oostenrijk: "Zitten niet ver van de top af"

Max op P4 in tweede training in Oostenrijk: "Zitten niet ver van de top af"

Max Verstappen heeft de tweede vrije training voor de Grand Prix van Oostenrijk afgesloten op een vierde positie. De Nederlander begon wat later aan de sessie door een klein remprobleem, maar kon met 32 gereden ronden toch terugkijken op een productieve training. Net als in de ochtend wist Lewis Hamilton in zijn Mercedes de snelste tijd te rijden. Daarachter eindigden Sebastian Vettel en Valtteri Bottas op de tweede en derde positie.

Het was volgens Verstappen een positieve dag ondanks het remprobleem aan het begin van de tweede vrije training: "Dit kostte ons een kleine dertig minuten", laat Max na de sessie aan Verstappen.nl weten. "Toen dit was verholpen ging het uiteindelijk niet slecht en hebben we ongeveer ons complete programma af kunnen werken. Het was dus een positieve dag."

De condities waren volgens Verstappen niet gemakkelijk vandaag: "Het is niet een baan waarop je heel veel grip hebt. Je hebt hier alleen korte bochten of hele lange bochten, dus als je een klein momentje hebt is het moeilijk om het te corrigeren, vooral met de grindbakken en de hoge kerbstones naast de baan. De gele kerbstones zijn erg groot voor onze Formule 1-auto's die daar niet op gebouwd zijn."

Ondanks de getoonde snelheid weet Max nog niet waar hij kan eindigen in de kwalificatie: "Dat is lastig om te zeggen. Ik ben niet helemaal tevreden over vandaag op het gebied van de balans in de auto. We kunnen ons op elk gebied nog verbeteren. Zowel in de korte, als in de lange runs voelde de auto niet helemaal perfect. Er is nog wat werk te doen, maar we zaten niet te ver van de top af, dus we zullen zien morgen."

Lees verder

Max Verstappen 5e in afsluitende vrije training in Oostenrijk

Max Verstappen is als vijfde geëindigd in de derde vrije training voor de Grand Prix van Oostenrijk. De Nederlander reed 23 probleemloze ronden en klokte een tijd van 1:05.784. Sebastian Vettel wist in zijn Ferrari de snelste tijd neer te zetten. Lewis Hamilton eindigde op P2, maar kreeg te maken met remproblemen aan het eind van de sessie. Ook werd bekend dat de Brit zondag vijf plekken wordt teruggezet op de grid vanwege een versnellingsbakwissel.

Lees verder

Max start Grand Prix Oostenrijk vanaf P5 "Beetje jammer"

Max Verstappen heeft zich tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Oostenrijk als zesde gekwalificeerd, maar mag door een gridstraf van Lewis Hamilton als vijfde aan de race beginnen. De Nederlander kreeg te maken met een gele vlag in zijn laatste vliegende ronde en spinde daarna zelf van de baan af. Daarvoor had hij al een 1:04.983 neergezet, goed voor de zesde tijd op slechts één tiende van Red Bull Racing-teamgenoot Daniel Ricciardo. Valtteri Bottas scoorde de tweede pole uit zijn Formule 1-carrière. Sebastian Vettel zal naast de Fin plaatsnemen op de eerste startij. Lewis Hamilton kwalificeerde zich als derde maar moet door zijn gridstraf voor een versnellingsbakwissel als achtste starten.

Lees verder