Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer. Suggestie? Tip de redactie.

zaterdag 15 juli 2017

Max op P5 in VT2 Silverstone: "Nog niet snel genoeg"

Max op P5 in VT2 Silverstone: "Nog niet snel genoeg"

Max Verstappen is tijdens de tweede vrije training als vijfde geëindigd. Op het circuit van Silverstone was Valtteri Bottas in zijn Mercedes wederom het snelst gevolgd door teamgenoot Lewis Hamilton op P2. Kimi Raikkonen zette zijn Ferrari op P3. Daniel Ricciardo eindigde in de tweede Red Bull achter Max op P6.

"Ik had vandaag met de techniek geen problemen", laat Max na afloop aan Verstappen.nl weten. "Maar qua rondetijden zijn we nog niet snel genoeg. Ik ben nog niet blij met de balans in de auto. We moeten daar nog aan werken om wat tijd te vinden."

Lees verder

Max op P8 op nat Silverstone: "Op intermediates erg snel"

Max Verstappen is tijdens de afsluitende vrije training als achtste geëindigd. Op het circuit van Silverstone was voor de afwisseling Lewis Hamilton in zijn Mercedes het snelst, gevolgd door Sebastian Vettel op P2. Valtteri Bottas zette zijn Mercedes op P3.

"We hebben voorafgaand aan de laatste vrije training iets anders geprobeerd met de afstelling, maar dat werkte niet helemaal zoals we gehoopt hadden", laat Max aan Verstappen.nl weten. "We zijn daarna terug gegaan naar de afstelling van vrijdag, maar daar hebben we niet echt mee kunnen rijden omdat het begon te regenen. Op de intermediates ging het goed want ik was erg snel." De kwalificatie zal naar alle waarschijnlijkheid droog verlopen en het is afwachten hoe dat uit gaat pakken.

Lees verder

Max start van P4 in Engeland: "Misschien hebben we morgen wat geluk"

Max Verstappen zal de Grand Prix van Groot-Brittannië vanaf de tweede startrij aanvangen. Hij reed zich op het circuit van Silverstone naar een vijfde tijd. Vanwege de gridstraf van Valtteri Bottas schuift de jonge Limburger echter een plekje naar voren en start van P4. Lewis Hamilton was in zijn Mercedes voor eigen publiek het snelst, gevolgd door de Ferrari's van Kimi Raikkonen en Sebastian Vettel op de plekken twee en drie.

"We zijn gewoon te langzaam", laat Max na de kwalificatie weten. "Het is niet echt om over naar huis te schrijven. Door de straf van iemand anders staan we hier op de tweede startrij. We zijn niet snel genoeg om Mercedes en Ferrari bij te houden. We kregen de auto het hele weekend niet zoals we hem willen hebben. We hadden niet de grip die we wilden hebben, dus dat is niet ideaal. We gaan proberen de Mercedessen en Ferrari's morgen in het vizier te houden. Het is moeilijkom ze op snelheid te kloppen, maar misschien hebben we morgen wat geluk."

Lees verder