Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer. Suggestie? Tip de redactie.

dinsdag 11 juli 2017

Max Verstappen valt uit in GP Oostenrijk: "Koppeling was kapot"

Max Verstappen valt uit in GP Oostenrijk: "Koppeling was kapot"

Max Verstappen heeft in de Grand Prix van Oostenrijk de finish niet weten te halen. Onder het oog van de duizenden aanwezige Nederlandse fans zag men een goed resultaat voor Verstappen direct na de start als sneeuw voor de zon verdwijnen. Een probleem met de koppeling zorgde ervoor dat Max slecht weg kwam bij de start. Bij het ingaan van de eerste bocht werd de Nederlander het onfortuinlijke slachtoffer van Fernando Alonso, welke weer aangetikt werd door Daniil Kvyat. Het is de vijfde uitvalbeurt in zeven races voor de Red Bull Racing-coureur. 

Lees verder

Christian Horner: "Max krijgt tik na tik"

Christian Horner was na de race in Oostenrijk op de Red Bull Ring voor de microfoon van Sky Sports blij met het vijfde podium op rij van Daniel Ricciardo, maar stak niet onder stoelen of banken dat hij erg meeleeft met Max en dat alle geruchten in de media over mogelijke transfers nergens op gebaseerd zijn: "Max' auto ging in anti-stall mode bij de start door een probleem met de koppeling en daarna werd hij eruit getikt in de eerste bocht. Daarna had hij een nog groter probleem, maar we weten niet of beide defecten aan elkaar gerelateerd waren, dat kunnen we pas onderzoeken als we de auto weer in de pits hebben. Het is echt extreem zwaar wat Max nu doormaakt. Hij zal hier uiteindelijk sterker van worden en we moeten niet vergeten hoe jong hij nog is, maar nu krijgt hij tik na tik. Zeker als je bedenkt dat zijn teamgenoot podium na podium pakt, komt dat hard aan. Maar hij is zo geweldig bezig, als het hem een paar races meezit denk ik dat hij zomaar drie races op rij kan winnen."

Lees verder

Prijsvraag Oostenrijk kent geen winnaar: dubbele kans in Groot-Brittanniƫ

Er dongen ruim 400 deelnemers mee bij de negende ronde van de door Verstappen.nl in samenwerking met de Max Verstappen webshop opgezette prijsvraag. Omdat Max al in de eerste ronde van de race uitviel en dus geen rondetijd heeft laten noteren, hebben we helaas geen winnaar aan kunnen wijzen. Er is besloten deze prijs, een paar schoenen uit de MV collection, als extra prijs door te schuiven naar de prijsvraag van Groot-BrittanniĆ«. Daar zullen dus twee prijswinnaar zijn! Die prijsvraag is inmiddels geopend: 

Lees verder