Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

dinsdag 13 februari 2018

Autmobiel Management: VZR: privacy telematicasystemen vaak niet goed geregeld

VZR: privacy telematicasystemen vaak niet goed geregeld
De nieuwe privacywetgeving AVG (of GDPR) heeft invloed op het gebruik van telematicasystemen in voertuigen. Er moet duidelijk worden afgesproken wat er precies met de data gebeurt en wie er toegang toe heeft. VZR constateert dat dit nog niet goed is geregeld.
Lees verder

Detailhandel realiseert grootste omzetgroei in 11 jaar
In 2017 heeft de detailhandel 4,2 procent meer omgezet dan in het jaar 2016. Dat is de hoogste groei in 11 jaar, meldt het CBS. De verkopen (het volume) waren 3,1 procent hoger. Online is 19,5 procent meer omgezet. In de maand december is de omzet met 3,5 procent gegroeid.
Lees verder

Michelin regelt tijdig opvolging CEO
Michelin heeft bevestigd dat Jean-Dominique Senard in mei volgend jaar af zal treden als CEO. Senard heeft dan zeven jaar de topfunctie bij de Franse bandenfabrikant bekleed.
Lees verder

Audi zou sjoemelen met chassisnummers
Bij VW-dochter Audi doemt het volgende schandaal op: gesjoemel met chassisnummers. Dat lijkt in ieder geval één van de redenen waarom de officier van justitie in München kort geleden opnieuw zijn mensen invallen liet uitvoeren bij de kantoren van Audi en in woningen van huidige en voormalige werknemers.
Lees verder

871 miljoen staatssteun voor Toyota/Mazda
De Amerikaanse staat Alabama en de 'gemeente' Limestone County hebben samen 871 miljoen dollar subsidies en andere steun beschikbaar gesteld om de komst van een nieuwe autofabriek van Toyota en Mazda binnen te halen.
Lees verder

Milieuzone Antwerpen spekt vooral de stadskas
Antwerpen heeft nu 1 jaar een lage emissiezone. Op 1 februari 2017 werd die ingevoerd en sindsdien zijn voertuigen met de oudste euro-norm niet meer welkom.
Lees verder

Wolfgang Porsche in Hall of Fame AutoBest
Tijdens de prijsuitreiking van de Europese AutoBest awards in de historische Karl Böhm Saal in Salzburg trad Dr. Wolfgang Porsche toe tot de Hall of Fame van de grootste Europese autoverkiezing. AM-medewerker Rob van Ginneken was er bij.
Lees verder