Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

maandag 16 april 2018

AMT: Niet Tesla maar Volvo Trucks neemt eerste geheel elektrische truck in productie

Niet Tesla maar Volvo Trucks neemt eerste geheel elektrische truck in productie
Volvo Trucks introduceert de eerste geheel elektrische truck voor commercieel gebruik: de Volvo FL Electric voor onder andere stedelijke distributie en afvalinzameling. De verkoop en de serieproductie van het nieuwe model gaan volgend jaar in Europa van start. Met deze productintroductie neemt Volvo Trucks het voortouw bij oplossingen voor elektrisch goederentransport in steden.
Lees verder

Leer meer over CAN-bus, Pass-thru, aircodiagnose en hybridetechniek
Met een kleine groep gelijkgestemden een weekend lang sparren over storingsdiagnoses, scopebeelden en diagnose-apparatuur. Dat doe je in praktische workshops tijdens AMT Diagnose Boot Camp? Hoe meet je aan CAN-bus? Hoe brengt je signalen in beeld en trek je de juiste conclusie? Hoe stel je diagnose aan een accupakket van een EV of hybride? Programmeer zelf een module middels pass-thru en leer van de vele specialisten.
Lees verder

Innovam en AutoNiveau bundelen de krachten.
Op 30 maart jl. nam Innovam de aandelen van AutoNiveau over. AutoNiveau en Innovam zijn vertrouwde partijen in de markt voor trainingen en opleidingen voor (auto)technici. Samen bedienen ze onder andere de Automotive Academy. Vanuit deze samenwerking groeide bij beide partijen de overtuiging dat verdere en intensievere samenwerking dé weg naar de toekomst is. De overname van de aandelen is volgens beide partijen dan ook een logische bekroning van dit proces.
Lees verder