Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

maandag 9 april 2018

Autmobiel Management: Koopman digitaliseert logistiek proces met blockchain

Koopman digitaliseert logistiek proces met blockchain
Logistieke dienstverlener Koopman Logistics zet blockchain-technologie in om logistieke processen in het vervoer en opslag van nieuwe en gebruikte (lease)auto's volledig te digitaliseren. Hiermee kunnen, volgens het bedrijf, kostenbesparingen worden gerealiseerd in de logistieke keten.
Lees verder

GM Zuid-Korea werknemers richten ravage aan (filmpje)
Enkele tientallen werknemers hebben in het kantoor van General Motors in de Zuid-Koreaanse havenstad Incheon grote verwoestingen aangericht. Ze protesteerden tegen het schrappen van hun bonus en andere gevolgen van de reorganisatie die GM wil doorvoeren om de verliezen in Zuid-Korea te stoppen.
Lees verder

Maart 2018: Nog nooit verkochten autobedrijven zóveel occasions
De verkoop van occasions door autobedrijven aan eindgebruikers is nog nooit zo hoog geweest als in maart van dit jaar. Particulieren onder elkaar zijn daarentegen nauwelijks actiever dan in begin 2017.
Lees verder

Leaseregistraties maart +29%; Volkswagen Polo leasetopper
In de maand maart werden 18.868 nieuwe leaseauto's geregistreerd op naam van leasebedrijven en/of -rijders; in dezelfde maand van 2017 waren dat 14.580 stuks, een toename van 29,4 procent.
Lees verder

Dacia blijft succesnummer in Frankrijk
Dacia blijft nog altijd één van de meest succesvolle merken op de Franse automarkt. De Sandero was afgelopen jaar voor het eerst zelfs de meest verkochte auto op de particuliere markt en versloeg daarmee populaire concurrenten als de Clio van het eigen moederbedrijf Renault en de Peugeot 208.
Lees verder

'Nieuwe diesels goed voor de luchtkwaliteit'
"Met elke nieuwe dieselauto die een ouder voertuig vervangt wordt de luchtkwaliteit in de steden beter. Vernieuwing van het wagenpark door innovatieve en efficiënte modellen is de beste bijdrage aan de klimaatbescherming en aan de verdere verbetering van de luchtkwaliteit."
Lees verder

Carlos Ghosn moet inleveren
Carlos Ghosn zal over het lopende jaar ruim een kwart minder salaris vangen als topman van Renault dan hij over 2017 mocht innen. Zijn vaste salaris gaat van 1,23 naar 1 miljoen euro terwijl ook in de bonussen en de aandelenoptie wordt gesneden en een buitengewone prestatiebeloning helemaal wordt geschrapt.
Lees verder