Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

dinsdag 10 april 2018

Autmobiel Management: Michelin sluit Britse bandenfabriek

Michelin sluit Britse bandenfabriek
Michelin gaat een bandenfabriek in Ballymena in het Britse Noord-Ierland sluiten. Daarmee komen rond de 900 werknemers op straat te staan. Michelin kondigde drie jaar geleden al aan dat de fabriek op termijn dicht zou gaan en wil dat nu ook uitvoeren.
Lees verder

Seat plust 30 procent
Seat heeft in de eerste drie maanden van 2018 historisch hoge verkoopcijfers genoteerd. De fabrikant uit Barcelona leverde 139.200 auto's af, een groei van 18,7 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Op de Nederlandse markt zag Seat zijn verkopen met 30 procent stijgen naar 3.380 eenheden.
Lees verder

Volkswagen gaat holistisch
Volkswagen wil 'de meest klantgerichte mobiliteitsaanbieder' worden en richt hiertoe een nieuw bedrijfsonderdeel op met de cryptische afkorting HUX. Hierbinnen moeten de verschillende bedrijfstakken zoals techniek, design, productie en verkoop beter gaan samenwerken.
Lees verder

Veel vragen rond Daimler
Hoe pakt de aangekondigde splitsing in aparte bedrijven voor personenauto's en vrachtwagens uit? Welke rol gaat de nieuwe grootaandeelhouder, Li Shufu van Geely, eigenlijk spelen? Wat zijn de gevolgen van dieselgate en van de vele dreigende rijverboden?
Lees verder

Dieselproblemen zitten Jaguar Land Rover dwars
Jaguar Land Rover verkocht in het afgelopen boekjaar, dat op 31 maart eindigde, slechts 1,7 procent meer auto's dan een jaar eerder. In het eerste kwartaal van dit jaar daalde de afzet zelfs met bijna acht procent.
Lees verder

Volkswagen boven de 1,5 miljoen auto's in één kwartaal
Volkswagen heeft in maart wereldwijd 584.700 nieuwe personenauto's weten te verkopen, een toename met bijna vijf procent vergeleken bij een jaar eerder. Met dat aantal komt de stand over het eerste kwartaal ruim boven de vijf miljoen uit.
Lees verder

PSA zet aparte business op voor EV's
PSA groep heeft een aparte business unit opgezet voor Low Emission Vehicles. De business unit wordt verantwoordelijk voor het verder ontwikkelen en uitvoeren van de strategie rond elektrische voertuigen en voor het uitrollen van de betreffende producten en diensten.
Lees verder