Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

maandag 16 april 2018

Autoweek: 'Jaguar Land Rover schrapt banen'

'Jaguar Land Rover schrapt banen'
Jaguar Land Rover zet het mes in de productie en schrapt daarom ongeveer duizend banen. Dat meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden.
Lees verder

Rij-impressie: Mitsubishi ASX
Meestal houdt een model het na een jaar of zeven wel voor gezien en maakt het plaats voor een nieuwe generatie. Dat geldt echter niet voor de ASX van Mitsubishi, want die gaat stug door. Sterker, de cross-over krijgt nog een facelift. Of het helpt?
Lees verder

Rij-impressie: Ferrari Portofino
Met de California sloeg Ferrari negen jaar geleden de plank goed raak: een dagelijks bruikbare sportwagen met een elektrisch bedienbare hardtop. Zijn opvolger luistert naar de naam Portofino en tapt uit hetzelfde vaatje. Alleen heeft hij in de sportschool net wat harder zijn best gedaan.
Lees verder

De Tweeling: Toyota Corolla - Chevrolet Nova
Tweelingbroertjes van Toyota komen we vooral tegen bij concerngenoten Lexus en Daihatsu en bij merken als Mazda (2 Sedan) en Subaru, maar ook met Amerikaanse autofabrikanten werden opmerkelijk genoeg modellen uitgewisseld. In deze aflevering van De Tweeling nemen we de Toyota Corolla en de Chevrolet Nova onder de loep.
Lees verder

DS teast DS X E-Tense concept-car
DS teast een concept-car met de naam X E-Tense. Het lijkt te gaan om vierdeurs coupé die ontworpen is met het jaar 2035 in gedachten.
Lees verder

Mercedes-Benz en Via van start in Amsterdam
De Amerikaanse 'mobiliteitsaanbieder' Via spreekt van een succesvolle Europese marktintroductie van z'n ride-sharing-app in Amsterdam. Het bedrijf heeft een joint-venture met Mercedes-Benz en hoopt die samenwerking in andere Europese steden voort te zetten.
Lees verder

'Derde variant Kia Ceed naar Parijs'
Afgelopen weekend kwam de gloednieuwe Kia Ceed kort bij de Nederlandse importeur gluren. Head of Product Planning David Labrosse liet aan ons weten wat er nog op de planning rondom het model staat.
Lees verder