Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

donderdag 12 april 2018

Autozine: Land Rover viert 70ste verjaardag

Land Rover viert 70ste verjaardag
Hoog in de Franse Alpen, in de dikke sneeuwlaag, is een reusachtig profiel van een Land Rover Defender gemaakt, ter aankondiging van World Land Rover Day op 30 april 2018. Deze bijzondere dag vindt plaats om de zeventigste verjaardag van het iconische merk Land Rover te vieren. Het originele model, dat later werd omgedoopt in Defender, werd in 1948 op de Nederlandse AutoRAI voor het eerst aan het publiek getoond.
Lees verder

Jaguar Land Rover is partner van 007
Jaguar Land Rover is een driejarige samenwerking aangegaan met 007 ELEMENTS: een interactief experience centre dat in het teken staat van James Bond. 007 ELEMENTS is gevestigd in het Oostenrijkse Solden, in een bijzonder gebouw op de top van de Gaislachkogl, op 3.050 meter hoogte, naast restaurant Ice Q dat in de film Spectre gebruikt werd als de Hoffler Klinik.
Lees verder

Opel GT bestaat 50 jaar
Nur Fliegen ist schoner... - Alleen vliegen is mooier... Deze reclameslogan van destijds wekt nog steeds nieuwsgierigheid. Net als de slogan is ook de auto waar die op sloeg een klassieker geworden: de sportief vormgegeven Opel GT, die vijftig jaar geleden verscheen. De festiviteiten ter gelegenheid van het jubileum van de Opel GT beginnen in mei met de Bodensee-Klassik, een evenement voor liefhebbers van klassieke autos dat plaatsvindt van 3 tot en met 5 mei 2018 in Bregenz, Duitsland.
Lees verder

SEAT ontwikkelt CNG-technologie voor VW
Op het 6e GASNAM Congres in Madrid heeft SEAT President Luca de Meo aangekondigd dat SEAT de CNG-technologie voor de Volkswagen Groep gaat ontwikkelen. Dit gebeurt in het SEAT Technical Centre in Barcelona, waar meer dan 1.000 ingenieurs werkzaam zijn. De Meo benadrukte nog eens dat CNG en groengas een groot potentieel heeft voor zowel de auto- als de gasindustrie.
Lees verder

Audi onthult nieuwe A6 Avant 2018
Audi onthult de nieuwe A6 Avant. De A6 Avant combineert een sportief uiterlijk met uitstekende dagelijkse bruikbaarheid. Zijn achterzijde is opvallend gestileerd, maar herbergt desondanks een bagageruimte met een inhoud van 565 tot 1.680 liter. Standaard is de Audi A6 Avant uitgerust met een mild hybrid-systeem dat garant staat voor een zo laag mogelijk brandstofverbruik.
Lees verder

Volvo XC40 verovert Amsterdam
De nieuwe Volvo XC40 is vorige maand bekroond met de Europese titel Auto van het Jaar 2018. Daarom laat Volvo onze hoofdstad op een ludieke manier kennismaken met deze ultieme stads-SUV. Donderdag 12 april tovert Volvo Car Nederland een vaste route door Amsterdam-Zuid om als rijdende showroom. Iedereen met een geldig rijbewijs krijgt de mogelijkheid direct een proefrit te maken.
Lees verder

Vooruitblik: Ford Focus
Ford presenteert de geheel nieuwe Focus. Daarbij heeft Ford voor een bijzondere insteek gekozen. Niet de technici maakten de beslissingen, maar de klanten. Tegelijkertijd hebben de vormgevers een geheel nieuwe huisstijl ontwikkeld. Welke vernieuwingen heeft de vierde generatie van de Focus te bieden? Tijd voor een eerste kennismaking!
Lees verder