Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

vrijdag 4 mei 2018

Automobiel Management: Alle toekomstige DS-modellen krijgen elektromotor

Alle toekomstige DS-modellen krijgen elektromotor
DS Automobiles gaat een andere koers varen. Vanaf 2025 en verder worden alle modellen alleen nog maar aangeboden als (plug-in)hybride of volledig elektrisch. Dat heeft Yves Bonnefont, CEO van DS Automobiles, bevestigd tijdens de ePrix in Parijs van afgelopen weekend. Het aftellen voor de eerste 100% elektrische DS kan al beginnen.
Lees verder

Importrecord auto's stimuleert behoefte aan inzicht voertuighistorie
Er is vorig kwartaal een recordaantal aan gebruikte auto's geïmporteerd. Autokopers krijgen hierdoor steeds meer behoefte om het grensoverschrijdende verleden van een voertuig te kennen.
Lees verder

Nieuwe waterstofauto uit Twente is zuiniger en sneller
Studententeam Green Team Twente van de Universiteit Twente heeft zijn gloednieuwe waterstofauto onthuld, de Aurora One. Deze waterstofauto van de toekomst strijdt in juli op wereldniveau om de titel: meest zuinige en snelle stadsauto.
Lees verder

Nieuwkoop Den Bosch failliet
De rechtbank in Den Bosch heeft de Nieuwkoop Automotive Group in die stad failliet verklaard. Het autobedrijf, waar 42 mensen werken, kreeg eerst nog uitstel van betaling maar ging korte tijd later alsnog over de kop.
Lees verder

'Opel laat te veel jongeren vertrekken'
Opel laat te veel jongeren met een afvloeiingsregeling vertrekken. De door eigenaar PSA gewenste vermindering van het aantal werknemers moet veel meer gericht zijn op vervroegd pensioen en deeltijd voor ouderen, vindt de ondernemingsraad.
Lees verder

Leaseregistraties april +37%; Volkswagen (Polo) leasetopper
In de maand april werden 16.211 nieuwe leaseauto's geregistreerd op naam van leasebedrijven en/of -berijders; in april 2017 waren dat 11.828 stuks, een toename van 37,1 procent.
Lees verder

Occasionmarkt handhaaft hoge niveau in april: +8%
Na de recordverkopen in maart (de B2C-occasionverkoop was nog nooit zo hoog) zetten de Nederlandse autobedrijven de positieve trend ook in april gewoon voort.
Lees verder