Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

vrijdag 4 mei 2018

Automobiel Management: EV Nieuws: Nederland aan de top

EV Nieuws: Nederland aan de top
Nederland is een innoverend land, vooral op het gebied van mobiliteit. Waterstof, zonne-energie, uit alles halen we inspiratie en energie.
Lees verder

Justitie VS wil voormalige VW-topman Winterkorn vervolgen
Een federale rechtbank in de Amerikaanse staat Michigan heeft Martin Winterkorn (70), voormalig topman van de Volkswagen Groep, aangeklaagd voor zijn betrokkenheid bij dieselgate.
Lees verder

Sprong in Britse autoverkopen 'fake news'
Na maanden van zware dalingen zijn in april in Groot-Brittanniƫ de afgelopen maand opeens weer ruim 10 procent meer personenauto's verkocht dan een jaar eerder. Dat lijkt echter veel op 'fake news' omdat april 2017 juist een bijzonder slechte maand was voor de Britse autoverkopen.
Lees verder

EĆ©n kwaliteitsnorm voor schadeherstel
Het is al jaren onderwerp van debat, maar nu komt er definitief op 1 oktober een einde aan de situatie dat er in autoschadeherstel twee kwaliteitsnormen worden gehanteerd. Bovag en Focwa hebben, op aandringen van het Verbond van Verzekeraars en de VNA, overeenstemming bereikt om een nieuwe branchebrede norm te gaan gebruiken.
Lees verder

China wil invoerheffing op auto's verlagen
China overweegt ernstig om de invoerheffing op personenauto's sterk te verlagen. Op dit moment komt er 25 procent aan heffing op de prijs van een buitenlandse auto maar Beijing denkt er over dat te verlagen naar 15 of zelfs 10 procent.
Lees verder

Investeringen drukken winst BMW
BMW heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een winst voor belastingen geboekt van 3,165 miljard euro. Die winst daalde met een half procent vergeleken met een jaar eerder door hogere kosten en investeringen in onderzoek en ontwikkeling.
Lees verder

Gemiddelde occasionprijs daalt op Autoscout24
De occasionprijzen bleven vorig jaar stijgen, maar dit jaar zijn de occasionprijzen op AutoScout24 gemiddeld met 0.2 procent gedaald. Zo kostte een occasion begin 2018 gemiddeld 15.443 euro en in april gemiddeld 15.147 euro.
Lees verder