Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

woensdag 9 mei 2018

Automobiel Management: Nu ook ongeval met zelfrijdende-auto Waymo (filmpje)

Nu ook ongeval met zelfrijdende-auto Waymo (filmpje)
Een automatisch rijdende auto van Waymo, het zusterbedrijf van Google, is dit weekend in de Amerikaanse stad Chandler, Arizona, aangereden door een andere automobilist.
Lees verder

VW e-Golf meest verkochte elektrische auto
De verkoop van volelektrische auto's zit flink in de lift. In het eerste kwartaal van 2018 werden er 3.945 van verkocht, een stijging van 136 procent. De e-Golf is het populairst en dat komt volgens de importeur ook door hun all-inclusive propositie.
Lees verder

Audi in opspraak wegens sjoemelsoftware
Audi heeft de aflevering van A6 en A7 modellen van de C7 generatie stop gezet omdat er onregelmatigheden in de motormanagement software van de V6 dieselmotoren zijn ontdekt. Dat is gebeurd 'in het kader van interne onderzoeken', aldus een verklaring van Audi.
Lees verder

General Motors stapt in 3D Printing
General Motors wil onderdelen voor nieuwe auto's mogelijk via 3D Printing gaan vervaardigen. Dat moet het mogelijk maken om auto's lichter te maken zodat grotere modellen met elektrische motoren toch voldoende prestaties neer kunnen zetten.
Lees verder

US autoriteiten: 'Laat auto met defecte Takata-airbag staan'
De Amerikaanse autoriteiten hebben bezitters van oude Fords en Mazda's met klem aangeraden hun auto te laten staan totdat de gevaarlijke airbags van de gewraakte Japanse fabrikant Takata zijn vervangen.
Lees verder

Seat houdt opmars vol
Seat heeft in de eerste vier maanden van dit jaar bijna 20 procent meer nieuwe auto's verkocht dan een jaar eerder. In april kwam de teller zelfs nog iets boven die 20 procent uit. Met 50.100 verkochte auto's werd een maandrecord dat al dateerde uit 2000 ook verbroken.
Lees verder

Gesjoemel met verzekeringen deelauto's
Met de verzekering van deelauto's wordt op steeds grotere schaal gesjoemeld. Eigenaren verhuren de auto na een kleine schade aan een bekende die de schade nog wat erger maakt en de reparatie vervolgens claimt bij de verzekering.
Lees verder