Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

dinsdag 8 mei 2018

Automobiel Management: Radar: drie kwart van garages doet apk-keuring niet volgens het boekje

Radar: drie kwart van garages doet apk-keuring niet volgens het boekje
Bij het uitvoeren van een apk-keuring is het eindoordeel afhankelijk van de garage die de auto keurt, zo concludeert consumentenprogramma Radar. Slechts drie van de twaalf bedrijven kwam bij het keuren van de speciaal door Radar geprepareerde auto tot dezelfde conclusie als toezichthouder RDW.
Lees verder

Vloot LeasePlan groeit naar 1,772 miljoen auto's
LeasePlan had per 31 maart wereldwijd 1,772 miljoen auto's in beheer, dat was 6,6 procent meer dan een jaar eerder. De lease-onderneming, die recent een eigen platform CarNext.com voor de verkoop van lease-auto's heeft ingesteld, verkocht in het eerste kwartaal 65.000 voertuigen wat ruim acht procent minder was dan in dezelfde periode in 2017.
Lees verder

Toyota meer in nieuwe mobiliteit in Europa
Toyota heeft een nieuwe vestiging geopend in Londen die als taak heeft om op technologie gebaseerde producten en diensten voor nieuwe mobiliteit te zoeken die zijn afgestemd op de Europese markt.
Lees verder

Hyundai kampt met tekort aan batterijen
Hyundai heeft in een aantal landen de verkoop van de Ionic Electric tijdelijk stopgezet vanwege een tekort aan batterijen. Wie al zo'n elektrische auto heeft besteld, krijgt de boodschap dat de aflevering langer zal duren dan is afgesproken.
Lees verder

PGA verkoopt meer occasions dan nieuw
PGA Nederland, één van de grootste dealerbedrijven in ons land en eigendom van de Zwitserse Emil Frey Group, heeft afgelopen jaar 21.755 gebruikte auto's afgeleverd, dat is bijna zeven procent meer dan in 2016. De verkoop van nieuwe auto's daalde daarentegen met tien procent naar 17.341, wat PGA vooral toeschrijft aan de verzwaringen rond de fiscale bijtelling.
Lees verder

VW-baas Diess loopt geen risico in de VS
De huidige CEO van de Volkswagen Groep, Herbert Diess, kan ongehinderd naar de Verenigde Staten reizen. Hij loopt daar geen risico dat hij wordt opgepakt wegens dieselgate, in tegenstelling tot voorganger Martin Winterkorn en zes andere hoge managers van VW tegen wie de Amerikaanse justitie vorige week een arrestatiebevel heeft uitgevaardigd.
Lees verder

Tesla eist schadevergoeding van Bosch
Tesla moest in maart zo'n 125.000 Model S-en van voor april 2016 terugroepen om, zo heette het, 'roestige schroeven' te vervangen.
Lees verder