Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

woensdag 16 mei 2018

Automobiel Management: Suzuki neemt afscheid van dieselmotoren

Suzuki neemt afscheid van dieselmotoren
Suzuki neemt in juni 2018 afscheid van de 1.6 liter dieselmotor in de Vitara en S Cross. Het Japanse automerk legt de focus voortaan op hybridetechnologie (SHVS) en benzinemotoren met turbo. Ook werkt men aan volledig elektrische auto's.
Lees verder

Opbrengst Europese autobelastingen 413 miljard euro
De opbrengst die de EU-lidstaten gezamenlijk aan autobelastingen genereren is vorig jaar opgelopen tot 413 miljard euro, 4 procent meer dan het jaar ervoor. Dit bedrag is een factor drie hoger dan het totale budget van de Europese Unie.
Lees verder

Lamborghini van Paus afgehamerd op 715.000 euro (filmpje)
De Lamborghini Huracán LP580-2 die de autofabrikant in november schonk aan Paus Franciscus heeft op een veiling van RM Sotheby's in Monaco 715.000 euro opgebracht.
Lees verder

April 2018: Aantal faillissementen blijft gelijk
In april 2018 zijn er evenveel bedrijven failliet verklaard als in maart, meldt het CBS. Een maand eerder steeg het aantal faillissementen met 34. De meeste faillissementen in april zijn uitgesproken in de handel.
Lees verder

Sleutelloze auto is sluipmoordenaar
Auto's met een start/stopknop blijken een gevaarlijke sluipmoordenaar. Tot nu toe zouden zeker 28 mensen zijn overleden aan koolmonoxide-vergiftiging omdat de motor van hun auto doordraaide terwijl ze dachten dat die uit stond.
Lees verder

Apollo Tyres voert omzet flink op
Apollo Tyres, het Indiase moederbedrijf van Vredestein, heeft in het boekjaar tot eind maart een omzet geboekt van omgerekend bijna 1,95 miljard euro, dat is 12 procent meer dan een jaar eerder.
Lees verder

Autohandelaar Cardoen komt in handen van PSA
De Antwerpse autogroep Cardoen, die dertien autosupermarkten in België uitbaat en vroeger ook actief was in Nederland, wordt overgenomen door Aramisauto.com wat een onderdeel is van het Franse PSA.
Lees verder