Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

maandag 14 mei 2018

Autoweek: Achtergrond: familie Opel (1)

Achtergrond: familie Opel (1)
'Zulke stinkhokken zullen nooit meer worden dan speelgoed voor miljonairs die niet weten hoe ze hun geld er doorheen moeten jagen.' Adam Opel had een uitgesproken mening over de eerste auto's en het is misschien maar goed dat hij nooit heeft meegemaakt dat zijn naam een wereldwijd vermaard automerk zou worden.
Lees verder

Donkervoort D8 GTO-40 is los
Het Nederlandse Donkervoort viert zijn veertigste verjaardag met een speciale uitgave van de D8 GTO: de D8 GTO-40.
Lees verder

De Tweeling: Nissan NV200 - Chevrolet City Express
Dat er in de bedrijfswagenwereld heel wat over en weer wordt geschoven met modellen is ook in Europa niet onbekend. De 'rebadge' van vandaag ligt echter wat minder voor de hand: Chevrolet voerde tot voor kort een eigen versie van de Nissan NV200.
Lees verder

Rij-impressie: Suzuki Swift Sport
Door z'n prijs, vermogen en technologie komt de Suzuki Swift Sport in een niemandsland tussen sportieve A-segmenters en opgeleukte B-segmenters aan de ene kant, en B-segment hot hatches aan de andere kant. Niet dat het uitmaakt, de Swift Sport blijkt een feestnummer.
Lees verder

Achtergrond: familie Opel (2)
In deel 2 van de Opel-familiegeschiedenis zien we hoe een gelukkige timing het merk nipt redt van de ondergang door de beurskrach. Opel wordt goed verkocht aan GM, maar de gefortuneerde nazaten van de familie bewijzen dat geld niet altijd gelukkig maakt.
Lees verder

Blik to the Future: DS 3 Crossback
Dit is de tijd van elektrificatie en SUV's en dat gaat natuurlijk niet aan het nog jonge merk DS voorbij. Na de DS 7 Crossback is het tijd om de rest van het gamma te vernieuwen en dat gebeurt onder meer met deze DS 3 Crossback!
Lees verder

In het Wild: Hyundai Grand Santa Fe
Dit lijkt op het eerste gezicht een vrij alledaagse Hyundai Santa Fe, maar er is meer aan de hand. Kijk maar eens goed: deze is nog groter!
Lees verder