Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

woensdag 9 mei 2018

Autozine: Autotest: Mitsubishi Eclipse Cross

Autotest: Mitsubishi Eclipse Cross
Mitsubishi doet goede zaken! Precies op het moment dat sports utility vehciles (SUVs) de meest gewilde auto's zijn, biedt Mitsubishi zowel een grote als een kleine SUV aan. De compacte ASX scoort al vele jaren met zijn aansprekende ontwerp en scherpe prijs. De grote Outlander is dankzij hybride-aandrijving en het bijbehorende financiƫle voordeel niet aan te slepen. Nu komt daar de middelgrote quot;Eclipse Cross quot; bij. Hoe zal de Eclipse Cross de markt gaan veroveren?
Lees verder

Kia toont elektrische Niro
Kia heeft tijdens de 5th International Electric Vehicle Expo in het Zuid-Koreaanse Jeju de eerste fotos van de volledig elektrische Niro EV gepresenteerd. De Kia Niro EV beleeft zijn wereldpremiere op de Autosalon van Parijs in oktober dit jaar. De auto staat vanaf komend najaar in de showrooms.
Lees verder

VW introduceert Golf GTI TCR
Volkswagen onthult volgende week tijdens het Wortherseetreffen de nieuwe Golf GTI TCR. Het 213 kW / 290pk sterke topmodel van de Golf GTI-reeks komt eind 2018 op de markt.
Lees verder

Citroen C1 ondergaat facelift
De Citroen C1 heeft een facelift ondergaan voor modeljaar 2018. Dankzij een nieuwe Citroen-logo en nieuwe kleuren en materialen is hij karaktervoller. Hij presteert beter dankzij nieuwe technologieen, belooft meer comfort en nieuwe Euro 6.2 motoren. Bovendien worden er twee speciale series uitgebracht: de C1 ELLE, in samenwerking met het magazine ELLE en de C1 Urban Ride. Deze twee speciale series kunnen nu worden besteld en zullen eind juni bij de Nederlandse dealer staan.
Lees verder

Volvo Cars en Trucks delen data
Volvo Cars en Volvo Trucks gaan realtime data delen om op die manier het effect van hun connected veiligheidstechnologie te vergroten. Dankzij een cloudbased systeem kunnen voertuigen met elkaar communiceren en autobestuurders en vrachtwagenchauffeurs wijzen op mogelijk gevaarlijke verkeerssituaties in de buurt.
Lees verder

Nissan roept op tot groener leven
Actrice Margot Robbie heeft in haar nieuwste video haar glamour-outfit verwisseld voor een wetsuit en een surfboard. Daarmee wil ze mensen inspireren om groener te leven en de overstap naar duurzame energie te maken.
Lees verder

Diversen: 15 mythes over elektrische auto's
Sinds de zomer van 2017 rijdt de redactie van Autozine in een elektrische auto. Elektrisch rijden is sindsdien het favoriete gesprek op perspresentaties met collega-journalisten, maar ook op informele gelegenheden met kennissen. En steeds blijkt: over elektrisch rijden bestaan heel veel misverstanden. Daarom hier vijftien mythes over elektrisch rijden bevestigd of ontkracht.
Lees verder