Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

woensdag 13 juni 2018

Automobiel Management: Automarkt China houdt de vaart er in

Automarkt China houdt de vaart er in
De Chinese automarkt houdt de vaart er in met in mei weer bijna tien procent hogere verkopen dan een jaar eerder.
Lees verder

International Car Lease Holding neemt Westlease over
International Car Lease Holding (ICLH), dat eigendom is van de heren Berkhof (Van Mossel Automotive Groep) en Mandemakers (Mandemakers Groep), heeft het Belgische autoleasebedrijf Westlease overgenomen.
Lees verder

Tesla en BMW vechten om gunst elektrische 'autozoeker'
Drie Tesla-modellen en 2 BMW's vechten momenteel om de gunst van de elektrische 'autozoeker', zo valt in iedere geval op te maken uit zoekopdrachten op Google in Nederland waar online marketingplatform SEMrush de afgelopen 24 maanden onderzoek naar deed.
Lees verder

Autopilot Tesla versnelde vlak voor dodelijke crash
Een Tesla Model X die in maart in de buurt van Silicon Valley op Autopilot verongelukte, waarbij de bestuurder om het leven kwam, ging enkele seconden voor de fatale klap tegen een betonnen paal juist sterk versnellen. Van remsporen of een uitwijkmanoevre is niets te bekennen, stelt de National Transport Safety Board in een voorlopig rapport over het dodelijke ongeval.
Lees verder

Rijverbod dreigt voor 15.000 Duitse dieselaars
Rond de 15.000 Duitse bezitters van een Volkswagen of Audi met sjoemelsoftware moeten hun auto waarschijnlijk binnenkort aan de kant laten staan omdat ze niet tijdig die software hebben laten vernieuwen.
Lees verder

Stakingen bij DAF en Fokker om vastlopen cao Metalektro
De werkgevers hebben het ultimatum van de vakbonden laten verlopen en zijn dus niet tegemoet gekomen aan de eisen van de werknemers. FNV Metaal kondigt daarom voor deze week al de eerste acties aan. Bij het hoofdkantoor van Fokker in Papendrecht houden de werknemers op woensdag 13 juni een verlengde lunchactie en bij DAF in Eindhoven wordt vrijdag 24 uur gestaakt.
Lees verder

JLR haalt productie weg uit Britse fabriek
Jaguar Land Rover verplaatst de productie van de Land Rover Discovery van de fabriek in Solihull bij Birmingham naar een splinternieuwe vestiging in Nitra in Slowakije. JLR heeft nog niet laten weten welke gevolgen dat heeft voor de werkgelegenheid.
Lees verder