Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

woensdag 6 juni 2018

Automobiel Management: Continental verbiedt WhatsApp en Snapchat

Continental verbiedt WhatsApp en Snapchat
De Duitse toeleverancier aan de auto-industrie en bandenfabrikant Continental heeft al haar 235.000 werknemers wereldwijd verboden nog langer WhatsApp en Snapchat te gebruiken op de mobieltjes van de zaak.
Lees verder

PSA stopt activiteiten in Iran
PSA gaat haar activiteiten in Iran stopzetten nu de Amerikaanse president Donald Trump de akkoorden met dat land heeft opgezegd. De afgelopen jaren heeft PSA juist veel geïnvesteerd in Iran.
Lees verder

'Engine of the Year 2018': 1.0 TSI van Volkswagen up! GTI
De 85 kW/115 pk sterke 1.0 TSI van de Volkswagen up! GTI is door een internationale jury van vakjournalisten uitgeroepen tot Engine of the Year 2018 in de klasse tot 1 liter.
Lees verder

'Engine of the Year 2018': Audi 2.5 TFSI
Voor de negende keer op rij heeft de jury van de 'International Engine of the Year Awards' de 2.5 TFSI van het merk verkozen tot beste motor in de categorie motoren met een cilinderinhoud tussen de 2 en 2.5 liter.
Lees verder

'Engine of the Year 2018': PSA's Turbo PureTech benzinemotor
De Turbo PureTech 3-cilinder benzinemotor van PSA (110 en 130 pk) is in de klasse 1 – 1.4 liter voor de vierde keer op rij uitgeroepen tot 'Engine of the Year'.
Lees verder

1 op 3 Nederlanders moet op eigen kosten naar het werk
Een derde van de werkende Nederlanders krijgt geen reiskostenvergoeding, ov-kaart of leaseauto van de baas. Van de medewerkers die 20 kilometer of meer van huis naar werk reizen moet 22 procent in eigen buidel tasten, omdat zij geen enkele vorm van vergoeding ontvangen.
Lees verder

Weer topmaand voor occasions; mei +9,3%
De verkoop van occasions door autobedrijven aan eindgebruikers heeft in mei weer een extreem hoog niveau behaald. De gebruikte auto lijkt dan ook steeds meer terrein te winnen ten koste van de nieuwverkoop: in mei steeg de verkoop van nieuwe auto's maar nipt boven het niveau van vorig jaar.
Lees verder