Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

donderdag 7 juni 2018

Automobiel Management: ‘Engine of the Year 2018’: Ferrari 3.9 V8

'Engine of the Year 2018': Ferrari 3.9 V8
De huidige versie van Ferrari's turbogeblazen V8, die in uiteenlopende varianten alle Ferrari V8-modellen aandrijft, is tijdens de 2018 Engine of the Year Awards voor het derde jaar op rij uitgeroepen tot 's werelds beste motor.
Lees verder

Britse automarkt ziet opleving
Na twaalf maanden van diepe ellende lijkt de Britse automarkt eindelijk weer wat op te leven. De Society of Motor Manufacturers and Traders SMMT meldt voor de maand mei een bescheiden groei op de markt voor personenauto's met 3,4 procent. Dat is dan wel in vergelijking met een zeer slecht verlopen maand mei vorig jaar.
Lees verder

Weer recordmaand voor Mercedes-Benz
Mercedes-Benz heeft afgelopen maand 198.187 auto's verkocht, dat is 2,3 procent meer dan in mei 2017 en een nieuw record voor de maand mei. Het Duitse merk weet nu al 63 maanden achter elkaar een nieuw maandrecord neer te zetten.
Lees verder

VW moet fabrieken stilleggen vanwege WLTP
Volkswagen moet tijdens de zomerperiode fabrieken een tijd stilleggen om de nieuwe WLTP-testeisen in de productiecyclus te verwerken. Dat heeft voorzitter Bernd Osterloh van de Ondernemingsraad meegedeeld tijdens een werknemersbijeenkomst.
Lees verder

Audi moet 60.000 dieselauto's terugroepen
Audi moet van de Duitse verkeersdienst KBA 60.000 auto's van de modellen A6 en A7 met een 3 liter dieselmotor terugroepen om sjoemelsoftware te verwijderen. Volgens KBA gaat het om 33.000 auto's in Duitsland zelf en de rest elders in de wereld.
Lees verder

Volvo zet snelle groei in
Volvo Cars wil in 2025 dubbel zo veel auto's afzetten als momenteel. De helft van die Volvo's wordt dan echter niet verkocht maar in de vorm van een abonnement gebruikt. Bovendien moet eveneens de helft van de auto's tegen die tijd vol elektrisch zijn terwijl één op de drie ook autonoom kan rijden.
Lees verder

Autec- VLT lanceert nieuwe serie carrosserieschaarhefbruggen
De nieuwe serie carrosserieschaarhefbruggen van Autec-VLT zorgt voor een ergonomische werkomgeving waarbij de monteur of schadehersteller met een rechte rug werkt. Dit zal op de lange termijn de vitaliteit en inzetbaarheid van monteurs en schadeherstellers ten goede komen, zo meldt het bedrijf.
Lees verder