Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

donderdag 14 juni 2018

Automobiel Management: Nipparts verhuist naar Turijn

Nipparts verhuist naar Turijn
"Nipparts, onderdeel van Sator Holding B.V., gaat verhuizen naar Italië" vertelt Johan van der Hoeven, directeur van Fource Automotive.
Lees verder

CBS: Aantal faillissementen daalt
Het aantal failliet verklaarde bedrijven is gedaald. In mei 2018 zijn er 10 bedrijven minder failliet verklaard dan in april, meldt het CBS. De meeste faillissementen in mei zijn uitgesproken in de handel.
Lees verder

Strix en Auto Lease Company worden Hiltermann Lease
Hiltermann Lease wordt de nieuwe naam van Strix Lease Service en Auto Lease Company. Ook de equipmenttak The Lease Factory gaat onder die naam verder, al blijft het een zelfstandige entiteit. "Met één nieuwe sterke naam verwachten we krachtiger in de markt te kunnen opereren", aldus algemeen directeur Michel Akerboom.
Lees verder

Miljard sjoemel-boete voor Volkswagen
Volkswagen moet in Duitsland één miljard betalen wegens het gesjoemel met dieselauto's. Dat bedrag bestaat uit een maximale boete van vijf miljoen en daarnaast een bedrag van 995 miljoen als 'afroming van economische voordelen.'
Lees verder

MobiliteitsRAI zet volgende stap tijdens tweede versie
Op 24 en 25 september 2019 komen de belangrijkste spelers in de mobiliteitswereld bij elkaar in RAI Amsterdam tijdens de tweede versie van de MobiliteitsRAI. Op het tweedaagse congres en expo gaan overheden, vervoerders, verladers en leveranciers met elkaar in gesprek over de toekomst van het goederen- en personenvervoer en presenteren de nieuwste producten en diensten.
Lees verder

Ook Mercedes-rijder mag 'versjoemelde' auto teruggeven
Naast bezitters van een Volkswagen mogen nu ook berijders van een Mercedes-Benz diesel met sjoemelsoftware die auto in Duitsland aan de dealer teruggeven tegen de aankoopprijs minus een gebruiksvergoeding.
Lees verder

Christa Grootveld is nieuwe branchemanager Bovag-afdeling Fietsbedrijven
Christa Grootveld start binnenkort als nieuwe branchemanager BOVAG-afdeling Fietsbedrijven. Christa combineerde tot voor kort de afdeling Gemotoriseerde Tweewielers (GT) en de afdeling Rijscholen binnen de brancheorganisatie.
Lees verder