Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

woensdag 6 juni 2018

Automobiel Management: Volvo gaat battery packs maken in Gent

Volvo gaat battery packs maken in Gent
Volvo Cars gaat bij haar autofabriek in Gent een nieuwe assemblagelijn bouwen. Daar gaat de Zweedse autofabrikant batterijpakketten samenstellen voor de elektrische XC40 die vanaf 2020 in de Belgische fabriek van de band moet rollen.
Lees verder

Bynco wint DIA Award 2018
Online occasionverkoper Bynco heeft bij de 2018-editie van de Dutch Interactive Awards (DIA) de gouden award gewonnen in de categorie 'Disrupter'. Hiervoor zijn projecten beoordeeld die zaken met een digitale toepassing anders aanpakken en bestaande spelers vaak buiten spel zetten. In totaal zijn er 300 cases door de vakjury beoordeeld en zijn er 14 gouden awards uitgereikt.
Lees verder

Nissan levert 100.000e LEAF in Europa
Nissan meldt de overhandiging van de 100.000e LEAF in Europa. Een mijlpaal die het merk beschouwt als een belangrijke overwinning voor elektrische mobiliteit.
Lees verder

Autokoper heeft keuzestress
De auto-industrie strooit kwistig met nieuwe modellen en uitrustingsniveau's. In het streven om maatwerk te leveren lijkt het inmiddels wel alsof er voor elke niche een specifieke auto wordt neergezet. De verwarring bij de klant wordt echter alleen maar groter blijkt uit Duits onderzoek.
Lees verder

Autodis Group neemt Geevers Auto Parts over
Autodis Group heeft de overname aangekondigd van Geevers Auto Parts B.V. Autodis verstevigt hiermee zijn positie als distributeur van carrosserie- en schadeonderdelen in West-Europa.
Lees verder

Electrische auto kost 75.000 banen in Duitsland
De massale komst van elektrische auto's gaat in Duitsland tot 2030 75.000 arbeidsplaatsen kosten. Dat zijn vooral personeelsleden in de aandrijftechniek, een sector die goed is voor 210.000 van de in totaal 840.000 werknemers in de Duitse auto-industrie.
Lees verder

Tesla Model 3 nu op schema
Tesla produceert momenteel 500 Model 3's per dag ofwel 3.500 per week. Het eerder gestelde doel om er eind van deze maand 5.000 per week uit te draaien zal dan ook worden gehaald.
Lees verder