Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

dinsdag 12 juni 2018

Autoweek: 'KBA vindt bij miljoen 'Daimlers' sjoemelsoftware'

'KBA vindt bij miljoen 'Daimlers' sjoemelsoftware'
Het blijft een drukke bedoening op het hoofdkantoor van de Duitse RDW-tegenhanger. De KBA voegt namelijk een nieuw hoofdstuk toe aan het Duitse diesel-dossier: Daimler wordt ervan verdacht illegale software te gebruiken bij zijn nieuwe Euro 6-diesels.
Lees verder

Video: Saab 9000 2.0 LPT CDE – 1996 – 490.905 km - Klokje Rond
Hoogste tijd om weer eens een Saab 9000 in ons tellertheater te laten opdraven. Het is vijf jaar geleden dat we de laatste op het podium hadden. De lpg-gestookte sedan van Matthijs Moorkamp heeft nu de eer om als de volgende de geschiedenis in te gaan. Dat zijn auto een Zweedse zou worden, staat al sinds zijn kinderjaren vast. Hoe is zijn Saab eraan toe, met 54 keer 9000 op de klok?
Lees verder

Gefacelifte Volkswagen Passat gesnapt
De Volkswagen Passat is na ongeveer vier jaar rijp voor een update, zo hebben ze in Wolfsburg gedacht. De auto is namelijk opnieuw gesnapt tijdens testwerk. De wijzigingen blijven geheel volgens de Volkswagen-traditie beperkt. Reken op een licht gewijzigd front en minimale veranderingen aan de achterzijde.
Lees verder

Verkoopteller BMW Group al op 1 miljoen
De BMW Group heeft dit jaar al meer dan 1 miljoen voertuigen verkocht, waaronder modellen van Mini en Rolls-Royce. Vooral de SUV's van BMW deden het goed.
Lees verder

Renault bouwt nieuwe fabriek in Pakistan
De keuze van handelsonderneming Al-Futtaim en de Renault Group van de locatie waar zij hun nieuwe fabriek willen bouwen, is gevallen op het Pakistaanse Faisalabad. De Renault-fabriek opent over twee jaar zijn deuren.
Lees verder

Updates voor Ford Mustang Shelby
Ford heeft in de Verenigde Staten de Mustang Shelby GT350 voor modeljaar 2019 gepresenteerd. De auto wordt voorzien van nieuwe aerodynamische carrosseriedelen.
Lees verder

Skoda zet historisch goede meimaand neer
Voor het eerst in de geschiedenis van het merk leverde Skoda afgelopen mei meer dan 100.000 auto's af bij een nieuwe eigenaar. In China boekte het merk de grootste groene cijfers.
Lees verder