Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

woensdag 6 juni 2018

Autoweek: Musk ziet productiedoelen Tesla Model 3 goedkomen

Musk ziet productiedoelen Tesla Model 3 goedkomen
Topman Elon Musk houdt er vertrouwen in dat Tesla aan de productiedoelen voor zijn belangrijke Model 3 zal voldoen. Dat zei de baas van de elektrische-automaker tijdens een aandeelhoudersvergadering in de Verenigde Staten.
Lees verder

In beeld: facelift Jeep Renegade
In aanloop naar de officiële Europese onthulling tijdens de Torino Motor Show helpt Jeep alvast drie foto's van de gefacelifte Renegade de wereld in.
Lees verder

Apple Carplay gaat apps van derden ondersteunen
Apple heeft aangekondigd dat Carplay, het systeem waarmee de telefoon op een autoscherm te 'spiegelen' is, binnenkort ook navigatie-apps van derden gaat ondersteunen. Daarmee kunnen iPhone-bezitters net als Android-gebruikers opteren voor Google Maps of Waze.
Lees verder

Ferrari wint 'International Engine of the Year'
Ferrari is er voor het derde jaar op rij vandoor gegaan met de titel 'International Engine of the Year'. De 3.9 V8 uit de 488 blijft hoge ogen gooien en kan zelfs worden uitgeroepen tot beste motor van de laatste 20 jaar.
Lees verder

Alpine breidt prijslijst uit
De Alpine A110 trok bij z'n introductie veel aandacht. De Première Edition staat ondertussen bij de Nederlandse dealers. Alpine geeft nu ook de twee reguliere varianten een prijskaartje.
Lees verder

ANWB is bang voor wildgroei milieuzones
De ANWB is bang dat Nederlandse automobilisten binnenkort 'verdwalen in een woud van milieuzones'. De Bond roept de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu dan ook op om voor het zomerreces met een plan te komen dat een wildgroei aan inrijbeperkingen moet voorkomen.
Lees verder

Definitief: milieuzone Rotterdam van kracht
Na een heel proces is de kogel nu definitief door de kerk: de milieuzone in Rotterdam is weer volledig van kracht. Het college van burgemeester en wethouders van Rotterdam moet nu bepalen vanaf welke datum de milieuzone definitief wordt ingevoerd.
Lees verder