Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

dinsdag 12 juni 2018

Autoweek: Polestar 1 naar Goodwood

Polestar 1 naar Goodwood
De spraakmakende Polestar 1, het eerste Volvo-derivaat onder die merknaam, is tijdens het Goodwood Festival of Speed in juli voor het eerst in actie te zien.
Lees verder

Audi-topman verdachte in dieselzaak
Na Daimler-nieuws rondom de dieselschandalen, is er ook nieuws bij Audi: de huizen van twee bestuurders zijn vandaag doorzocht door de Duitse politie.
Lees verder

Weblog: Autoparadijs Bockhorn
De Bockhorner Oldtimermarkt. Al 37 jaar goudeerlijk autofuiven op een gigantisch, lommerrijk terrein in Duits Friesland. Voor mij een first, nooit van gehoord. Maar wat een heerlijke driedaagse teringzooi in retrostijl met worst, bier en moederlijk belegde broodjes. De niet eens beroerde filterkoffie anno 1970 wordt geserveerd in kopjes uit je jeugd. Op een echt schoteltje. De Ostalgie in voormalig DDR-gebied is er niks bij. Wij westerlingen willen ook iets terug; de stinkende, ouderwets analoge ...
Lees verder

PHEV's leggen het af tegen elektrische auto's
Ongeveer 88 procent van alle nieuw geregistreerde stekkerauto's in Nederland is volledig elektrisch. In mei zat er slechts één plug-inhybrideauto bij de tien best verkochte geëlektrificeerde voertuigen.
Lees verder

In het wild: Volkswagen Phaeton W12
De Volkswagen Phaeton gaat de boeken in als de grootste en duurste limousine die Volkswagen ooit bouwde en deze W12 was de topuitvoering van dat opmerkelijke model. De auto kostte nieuw niet minder dan 2 ton!
Lees verder

Grote recall Mercedes-Benz wegens sjoemeldiesels
Mercedes-moederbedrijf Daimler roept in Europa 774.000 dieselauto's terug wegens mogelijk gesjoemel met uitstootgegevens. Het Duitse ministerie van Transport heeft opdracht gegeven voor de terugroepactie.
Lees verder

Nieuwe Audi A1 laat interieur zien
Na de kersverse Audi Q8 staat er een nieuw model uit Ingolstadt in de startblokken voor zijn werelddebuut. In aanloop naar de onthulling laat Audi het eerste stukje van het interieur zien. Wat blijkt: ook de nieuwe A1 krijgt het MMI-infotainmentsysteem aangemeten.
Lees verder