Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

zaterdag 30 juni 2018

Autozine: Kia Ceed vanaf 4 juli in de showroom

Kia Ceed vanaf 4 juli in de showroom
De nieuwe Kia Ceed staat vanaf woensdag 4 juli in de Nederlandse showrooms. De vijfdeurs hatchback is leverbaar vanaf 22.595 euro. De Ceed Sportswagon volgt later dit jaar. Kia bouwt de op-en-top Europese Ceed op het nieuwe K2-platform. De vijfdeurs hatchback is 20 mm breder (1.800 mm) en 23 mm lager dan het uitgaande model (1.447 mm). De wielbasis blijft met 2.650 mm gelijk aan het huidige model en garandeert veel binnenruimte. De overhang aan de voorzijde is verkort met 20 mm naar 880 mm en de overhang achter is verlengd met 20 mm naar 780 mm.
Lees verder

Peugeot introduceert nieuwe Partner
Peugeot introduceert de nieuwe Partner. De nieuwe Partner is standaard voorzien van de Peugeot i-Cockpit, een unicum in dit autosegment. Met zijn design is de nieuwe Peugeot Partner niet alleen praktisc, hij is ook voorzien van een reeks rijassistentiesystemen waarover tot nu toe alleen de nieuwste personenautos van het merk beschikten. Het model beschikt over twee originele innovaties: Overload Alert en Surround Rear Vision, dat voor een camerabeeld van de blinde hoek zorgt. De nieuwe Peugeot Partner wordt internationaal verkocht vanaf november 2018.
Lees verder

Toyota C-HR en RAV4 nu als Adventure
Toyota introduceert twee nieuwe uitvoeringen van de Toyota C-HR en RAV4: de Adventure. De aankleding van deze SUV-modellen is extra avontuurlijk met bijvoorbeeld treeplanken met chromen accenten en bodem-beschermingsplaten. Vanbinnen onderscheiden de uitvoeringen zich met onder meer lederen bekleding. De prijzen beginnen bij 35.695 euro voor de Toyota C-HR 1.8 Hybrid Adventure en 43.295 euro voor de RAV4 2.5 Hybrid Adventure (2WD).
Lees verder

Volvo V60 nu ook als R-Design
Volvo introduceert de nieuwe V60 in R-Design uitvoering. In het recente verleden werden de V60 en S60 R-Design gekenmerkt door zogenoemde Silk Metal elementen. Met de nieuwe V60 en S60 worden deze vervangen door Glossy Black elementen. Ook de bekleding van de R-Design stoelen is volledig nieuw met een combinatie van Open Grid textiel en Agnes Nappa leder. Deze nieuwe uitvoering is per direct te bestellen. De prijzen beginnen bij 47.995 euro voor de benzineversie T5 Geartronic.
Lees verder

Audi scherpt design A4 aan voor 2018
Audi vernieuwt de Audi A4 met een aangescherpte vormgeving. De A4 sedan en A4 Avant krijgen gerestylde bumpers die de sportieve uitstraling van de middenklasser in combinatie met nieuwe velgdesigns verder aanzetten. De compleet nieuwe S-Line competition-uitrusting onderstreept de dynamiek van de A4-modellen met exclusieve accenten.
Lees verder

Topdirigent kiest voor de Jaguar XJ
Jules van Hessen, ook bekend als Maestro Jules, is een partnership aangegaan met Jaguar. De kersverse Jaguar Ambassadeur heeft gekozen voor een moderne klassieker: de Jaguar XJ. De topdirigent gebruikt de limousine om ermee naar concerten en evenementen te rijden. De samenwerking gaat echter verder. Zo zijn er kleinschalige Maestro Jules-evenementen speciaal voor Jaguar-rijders in het verschiet.
Lees verder

Volvo 440 bestaat 30 jaar
In juni 1988 onthult Volvo de Volvo 440. Een vijfdeurs familieauto die zijn technologie deelt met de sportcoupe Volvo 480. Volvo toont hiermee aan dat voorwielaandrijving de weg vooruit is. De ontwikkeling van de Volvo 440 begint in 1978. Het nieuwe project met de naam Galaxy moet Volvo naar de Volvo-modellen van de toekomst leiden. Galaxy (Melkweg) is een verwijzing naar het vrije denken waarmee de auto tot stand komt.
Lees verder