Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

zondag 10 juni 2018

Max naar P3 tijdens spannende kwalificatie in Montreal: 'Heel blij'

Max naar P3 tijdens spannende kwalificatie in Montreal: 'Heel blij'
Max Verstappen heeft tijdens een spannende kwalificatie voor de Grand Prix van Canada een derde startpositie weten te bemachtigen. Tijdens de slotfase van het derde kwalificatiedeel reed de Nederlander zich naar een 1:10.937, waarmee hij slechts 0.173 seconden tekort kwam ten opzichte van Sebastian Vettel, die pole position trainde. Valtteri Bottas nam P2 voor zijn rekening. Lewis Hamilton, Kimi Raikkonen en Daniel Riccardo zullen morgen op respectievelijk P4, P5 en P6 op de grid plaatsnemen.
Lees verder

Horner na kwalificatie in Montreal: 'Max heeft prima prestatie geleverd'
Christian Horner, teambaas van Aston Martin Red Bull Racing, laat na de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada weten: "Het was een spannende kwalificatie vandaag. Er zat maar erg weinig tussen de genoteerde tijden, wat bemoedigend is voor ons op dit type circuit. Max heeft een prima prestatie geleverd door zich als derde te kwalificeren, op minder dan twee tienden van pole position. Het was een sterk vervolg van zijn resultaten tijdens de vrije trainingen."
Lees verder

Max derde in Grand Prix van Canada: 'Een hele goede race'
Max Verstappen heeft zijn tweede podium van het seizoen gescoord, door derde te worden in de Grand Prix van Canada. In een weinig verheffende race kwam Verstappen goed weg vanaf zijn derde startplek, maar slaagde er niet in om Valtteri Bottas voor hem in te halen. In het vervolg van de race reed Max veelal in niemandsland, maar in de slotfase kwam de Nederlander nog dichtbij aan Bottas om uiteindelijk met slechts één seconde achterstand op de Fin derde te worden. Sebastian Vettel...
Lees verder