Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

dinsdag 3 juli 2018

Autofans: Hyundai ontkent met klem FCA-overnameplannen

AUTOFANS
Hyundai ontkent met klem FCA-overnameplannen
Een gezant van Hyundai heeft laten vallen dat het gerucht dat het merk aast op de Fiat Chrysler-groep absoluut geen fundering heeft om op te staan. Waardoor de bal dus even terug in het 'niet waar'-kamp ligt. Maar voor hoe lang?
Lees verder

Tesla haalde eind juni Model 3-doel
Ondanks de vele problemen die Tesla ondervindt bij het opzet van de productie van de Model 3, kan Elon Musk met trots stellen dat eind juni 5.000 exemplaren per week gebouwd werden.
Lees verder

Volkswagen trekt plaagcampagne T-Cross op gang
Dit najaar zal Volkswagen een nieuwe kleine crossover toevoegen aan haar gamma. Die zal onder de T-Roc komen te staan en T-Cross op zijn bips krijgen. Volg je nog?
Lees verder

Column YW: Het treinnetwerk is dé mobiliteitsoplossing
Zoals Frank Focketyn ooit mooi wist te tieren in en sketch van In De Gloria: "Alles is vol!" Dikke kaka dus. Niet in de broek, wel op ons Belgisch wegennet. De oplossing? Die moeten we misschien wel eens gaan zoeken op het treinnetwerk. Letterlijk. Nee, berg die hooivork en fakkel gerust maar op, ik trek niet de kaart van het openbaar vervoer. Welke dan wel?
Lees verder

Zo kan je natuurlijk ook een motor klaarstomen voor de Nürburgring
Videotips Dat de Nürburgring door constructeurs wordt gebruikt als één groot testcircuit is geen geheim. Maar hoe test je onderdelen voor het testcircuit? Door bijvoorbeeld een motor in een gigantische machine te steken en die machine de Nürburgring laat repliceren. Bochten incluis. Raar en betoverend tegelijk... Dat de Nürburgring door constructeurs wordt gebruikt als één groot testcircuit is geen geheim. Maar hoe test je onderdelen voor het testcircuit? Door bijvoorbeeld een...
Lees verder