Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

woensdag 4 juli 2018

Automobiel Management: Ambitieus: Eén miljoen elektrische auto’s in Italië

Ambitieus: Eén miljoen elektrische auto's in Italië
Italië wil in 2022 een miljoen elektrische auto's op de weg hebben. Een ambitieus plan; dat is het. Vorig jaar werden er namelijk minder dan 2.000 elektrische auto's verkocht, tegenover meer dan 33.000 in Noorwegen.
Lees verder

Frost & Sullivan: Abonnement op aftersales wordt de trend
Autofabrikanten gaan steeds meer de hele aftersales op abonnementsbasis bieden aan hun klanten. Ze worden daarmee van pure autoverkopers meer aanbieders van diensten zoals onderhoud, verzekering en garantie, terwijl dat pakket ook uitgebreid wordt met bijvoorbeeld banden en andere onderdelen en de brandstof. Ook mobiliteitsdiensten als autodelen of autonoom rijden komen bij die abonnementen in beeld.
Lees verder

Ford trekt zich terug van Autosalon Genève 2019
Ford zal volgend jaar voor het eerst niet meer aanwezig zijn op de toonaangevende autoshow van Genève.
Lees verder

EU laakt Trumps plannen voor autoheffing
De heffingen op de invoer van buitenlandse auto's, waar de Amerikaanse president Trump mee dreigt, zullen de Amerikaanse economie sterk ondermijnen.
Lees verder

Bescheiden groei voor Duitse automarkt
In Duitsland zijn in de eerste jaarhelft 1.839.031 miljoen nieuwe personenauto's verkocht, dat is 2,9 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.
Lees verder

Tesla toont Model 3 in Europa
Hoewel er al verschillende keren een Model 3 van Tesla in Europa is opgedoken, onder meer op de stand van een toeleverancier tijdens de Autosalon van Genève en ook bij een Duitse autoverhuurder, heeft Tesla zelf de nieuwe auto tot nu toe nog niet in dit werelddeel gepresenteerd.
Lees verder

Audi betaalt vele miljoenen aan oprot premies
Audi heeft de laatste jaren enkele hoge managers de laan uit gestuurd met vele miljoenen aan oprot premies. Het gaat dan om mensen die de afgelopen tien jaar een grote rol hebben gespeeld bij de ontwikkeling van dieselmotoren en al in een vroeg stadium geweten moeten hebben van het sjoemelen met de emissiesoftware, schrijft Handelsblatt in een lange analyse.
Lees verder