Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

donderdag 12 juli 2018

Automobiel Management: Bovag over Mobiliteitstafel: zet in op strengere EU-normen en haal ook budget buiten autobelas...

Bovag over Mobiliteitstafel: zet in op strengere EU-normen en haal ook budget buiten autobelastingen
De Bovag is blij met de progressie die geboekt is aan de Mobiliteitstafel, op weg naar een besparing van 7,3 megaton CO2 in de sector mobiliteit. Aan de Mobiliteitstafel is een grote lijst opgesteld van mogelijke maatregelen. Die tellen op tot veel meer dan 7,3 megaton reductie. Niet alle maatregelen zijn even realistisch of haalbaar. Bovendien is aan sommige maatregelen nog geen verwachte CO2-reductie gehangen.
Lees verder

VW wil onderdelendivisie verzelfstandigen
De Volkswagen Groep gaat de onderdelendivisie begin volgend jaar verzelfstandigen en een soortgelijke positie geven als de merken VW en VW bestelwagens.
Lees verder

H1 2018: Merkdealer doet 28% van alle auto apk's, bij busjes is dat nog maar 24%
In het afgelopen halfjaar is het aantal periodieke personenautokeuringen (apk's) voor personenauto's – vergeleken met H1-2017 -met 2,4 procent toegenomen. Het aantal bestelauto-apk's nam in diezelfde periode toe met 1,9 procent.
Lees verder

Tesla-taks zorgt voor run op dure elektrische auto's
Er wordt dit jaar meer geld uitgegeven aan elektrische auto's. Over de eerste helft van 2018 steeg de totale omzet in volledig elektrische auto's naar ruim een half miljard euro. De combinatie van nieuwe aansprekende modellen en een lage bijtelling trekt vooral zakelijke rijders. Daarnaast zorgt de per 2019 in te voeren 'Tesla-taks', een hogere bijtelling voor duurdere elektrische modellen, voor een run op dergelijke auto's.
Lees verder

Ford optimistisch: "We hopen dat automedia de Focus naast pakweg Volvo's gaan testen"
Na een serie publicitaire 'inleidende beschietingen' pakt Ford nu toch daadwerkelijk door. Een compleet nieuwe Focus en Focus Wagon openen de aanval op de concurrentie. Dat mag je breed zien, want die laatste mag je met zijn extra lengte rustig een serieus alternatief voor de Mondeo noemen. Hoe dan ook: de eerste rij-indruk in de uitermate bochtenrijke regio rondom Nice geldt als een eerste statement. Hij mikt nog steeds op bestuurders die dynamiek in een auto hoog waarderen.
Lees verder

Audi moet inleveren op verkopen
Audi verkocht in de afgelopen juni-maand wereldwijd 164.000 automobielen, dat is een kleine vier procent minder dan een jaar eerder.
Lees verder

BMW sluit drie partnerschappen in China
BMW heeft ter gelegenheid van een bezoek van de Chinese premier Li Keqiang aan Duitsland met drie verschillende Chinese bedrijven nieuwe joint-ventures of andere samenwerkingen afgesloten. Daarbij gaat het om de bouw van Mini's, de verdere ontwikkeling van autonoom rijden en opvoeren van de capaciteit voor de fabricage van BMW's.
Lees verder