Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

dinsdag 3 juli 2018

Automobiel Management: Dealerrendement in het eerste kwartaal 2018 gedaald

Dealerrendement in het eerste kwartaal 2018 gedaald
Uit de Bovag Branche Barometer blijkt dat de omzet per autodealervestiging in het eerste kwartaal van 2018 met 10 procent is gestegen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Het gemiddelde rendement daalde echter van 1,39 naar 1,27 procent.
Lees verder

CBS: Lichte groei aantal wegvoertuigen
Het aantal wegvoertuigen in Nederland is begin 2018, vergeleken met een jaar eerder, met 2 procent toegenomen. Op 1 januari stonden er 12,5 miljoen wegvoertuigen in ons land geregistreerd. Van bijna alle types nam het aantal toe. Vooral het aantal bestelwagens liet een groei zien. Ook zijn er meer elektrische bussen.
Lees verder

Zes faillissementen autobranche in juni 2018
Juni 2018 is voor zes bedrijven in de automotive branche uitgedraaid op een uitgesproken faillissement. Dat blijkt uit de gegevens van Rechtspraak.nl.
Lees verder

Ford helpt dealers met werven vakkrachten
Niet alleen in Nederland, ook in veel andere landen waaronder zeker de Verenigde Staten heeft de auto-industrie te kampen met een steeds groter tekort aan vakkundig personeel.
Lees verder

Autoverkoop in eerste halfjaar met 12 procent gestegen
In juni registreerden de Nederlandse autodealers tezamen 47.117 nieuwe personenauto's tegenover 40.785 stuks in juni 2017 – een toename van 15,5 procent. Daarmee is het eerste halfjaar uitgekomen op in totaal 253.410 nieuwe personenauto's, in 2017 waren dat in dezelfde periode nog 225.975 stuks, een toename van 12,1 procent.
Lees verder

Verkoop batterij-divisie Nissan loopt spaak
Nissan heeft de verkoop van haar batterijen-business voorlopig in de ijskast gezet. Nissan had een voorlopige overeenkomst met de Chinese investeerder GSR om dochterbedrijf Automotive Energy Supply Corp voor een miljard dollar over te nemen maar GSR bleek uiteindelijk niet voldoende geld bij elkaar te kunnen halen.
Lees verder

Porsche Centrum Leusden officieel Porsche Classic Partner
Porsche AG heeft Porsche Centrum Leusden gecertificeerd tot officieel Porsche Classic Partner.
Lees verder