maandag 2 juli 2018

Automobiel Management: Weer stakingen bij DAF, VDL en Nedcar om metaal-cao

Weer stakingen bij DAF, VDL en Nedcar om metaal-cao
Medewerkers van de DAF-fabriek en de VDL Nedcar-fabriek in Born gaan opnieuw staken. Deze keer zal de staking, vandaag én morgen, 48 uur duren. Ook leggen metaalwerkers uit de regio Nijmegen voor minimaal 24 uur hun werk neer. Dit uit onvrede over het uitblijven van een goede cao Metalektro.
Lees verder

Hyundai ontkent overnamegeruchten FCA
Hyundai zou rond lopen met plannen om Fiat Chrysler Automobiles over te nemen. De Zuid-Koreanen willen echter wel wachten tot begin volgend jaar in de hoop dat de koers van FCA dan wat is gedaald.
Lees verder

Hans Bresser is nieuwe directeur strategie en innovatie Bovag
Hans Bresser is per 1 juli 2018 benoemd tot directeur strategie en innovatie van Bovag.
Lees verder

Tesla heeft productiedoel gehaald
Tesla zou er in geslaagd zijn de afgelopen week 5.000 exemplaren van Model 3 te bouwen. Daarmee heeft de autofabrikant dan voor het eerst een door CEO Musk geroepen productiedoel gehaald, melden diverse persbureaus op basis van berichten op social media.
Lees verder

Porsche nu onder vuur van de belastingdienst
De financiële recherche van Stuttgart onderzoekt of Porsche mogelijk heeft gesjoemeld bij de aangiften en afdracht van belastingen.
Lees verder

GM: handelsoorlog gaat banen kosten
De handelsoorlog en de hoge heffingen die de regering van president Trump wil leggen op ingevoerde auto's kunnen leiden tot 'een kleiner General Motors'. Ook zullen auto's voor de Amerikanen zelf duurder worden.
Lees verder

Franse stad krijgt autonome auto's on-demand
Renault, OV-bedrijf Transdev – moeder van Connexxion - en enkele andere bedrijven gaan samen met de gemeente Rouen het eerste pilotproject met on-demand autonoom rijdende deelauto's op de openbare weg in Europa opzetten.
Lees verder