vrijdag 6 juli 2018

Autoweek: Kalashnikov maakt elektrische driewieler

Kalashnikov maakt elektrische driewieler
Wapenfabrikant JSC Kalishikov Concern, met name bekend van de AK47, stapt uit zijn comfortzone om voor de Russische verkeerspolitie een elektrische driewieler te bouwen.
Lees verder

Video: Peugeot 504 V6 cabriolet - Op de Rollenbank
Ergens in de historie heeft de auto-industrie een paar keer een verkeerde afslag genomen. Want als je oog in oog staat met de ranke blauwe Peugeot 504 cabriolet van Johan Bielderman, moet je toch bekennen dat het huidige wagenpark bestaat uit lompe, overdesignde modellen. De volle pracht van een 504 cabrio is verleden tijd. Genoeg gemijmerd: op de rollenbank heb je niets aan een mooi smoeltje. Hier moeten de spierballen worden gerold.
Lees verder

Studenten TU ontwikkelen auto van suiker en vlas
Dit is Noah! Een ultralicht elektrisch aangedreven prototype op basis van vlasvezel en suiker dat is gemaakt door studenten van de Technische Universiteit in Eindhoven. Gemiddeld verbruik: 1 op 300.
Lees verder

Abt presenteert RS6-E Hybrid Concept
Abt heeft zich voor de zoveelste keer gestort op een product van de Volkswagen Group. Vandaag is het eindresultaat echter net wat interessanter dan gebruikelijk. We maken namelijk kennis met de RS6-E Hybrid Concept.
Lees verder

Mercedes-Benz GLB-klasse duikt op in Praag
Mercedes-Benz is uitvoerig aan het testen met de GLB-klasse, een nieuwe compacte SUV van het merk. AutoWeek-lezer Kristof Fostier liep de nieuwkomer in Praag tegen het lijf en was vlug genoeg om de auto te vereeuwigen.
Lees verder

Toyota Supra te zien tijdens Goodwood
Toyota laat weten dat het de hagelnieuwe Supra over een week op zijn staart trapt tijdens het Goodwood Festival of Speed.
Lees verder

'90 procent NL'ers weet grens profieldiepte niet'
Bovag meldt vandaag dat grofweg 90 procent van de Nederlandse automobilisten niet op de hoogte is van de minimale profieldiepte van hun banden.
Lees verder