Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

dinsdag 10 juli 2018

Autoweek: Lada presenteert Vesta Sport

Lada presenteert Vesta Sport
Lada breidt het leveringsgamma van de populaire Vesta uit met een Sport-versie. Het is nog niet duidelijk of de auto ook op motorisch vlak wordt aangepakt/.
Lees verder

Peugeot 2008 krijgt 1.5 BlueHDi
Na de 308, 3008 en 5008 krijgt ook de Peugeot 2008 de beschikking over de nieuwe 1.5 BlueHDi-dieselmotor. Dat blijkt uit een duik in de prijslijst van de compacte Fransman.
Lees verder

Ook nieuwe diesels voor Citroën SpaceTourer/Jumpy
Onlangs liet Toyota weten dat het zijn ProAce met een reeks nieuwe dieselmotoren uitrust. AutoWeek kan nu melden dat ook de Citroën SpaceTourer en bestelbroer Jumpy over de nieuwe zelfontbranders komt te beschikken.
Lees verder

'Tesla wil 500.000 auto's in China maken'
Tesla wil jaarlijks 500.000 auto's in China gaan produceren. De maker van elektrische auto's staat daarom op het punt een overeenkomst met lokale autoriteiten van Shanghai te ondertekenen over de bouw van een fabriek in de havenstad, zeggen ingewijden. Het nieuws valt samen met een bezoek van Elon Musk aan China.
Lees verder

Audi's wereldwijde verkoop in de plus
Doordat 164.000 klanten in juni het koopcontract van een Audi tekenden, hikt de totale verkoop van Audi in het eerste halfjaar van 2018 tegen een miljoen stuks aan. In vergelijking met 2017 groeide de totale verkoop met 4,5 procent.
Lees verder

Bovag: kijk verder dan autobelastingen
Klimaatafspraken over verkeer en vervoer hebben alleen kans van slagen als niet alle maatregelen worden gefinancierd met autobelastingen. Automobilisten draaien immers al op voor een groot deel van de kosten, stelt de brancheorganisatie voor autobedrijven Bovag in een reactie op de hoofdlijnen van het Klimaatakkoord.
Lees verder

Video: Opel Insignia - Afscheid duurtest
We nemen een beetje met pijn in het hart afscheid van de Opel Insignia Sports Tourer. Waarom? Nou, zo'n lekkere lange, brede en vooral lage D-segmenter is gewoon erg fijn in deze tijden waarin de ene na de andere SUV verschijnt. In deze video leggen we uit waarom?
Lees verder