Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

zaterdag 7 juli 2018

Autoweek: Rij-impressie: Jaguar I-Pace

Rij-impressie: Jaguar I-Pace
Merken maken haast met het introduceren van elektrische modellen. Jaguar was op dit vlak wellicht geen pionier, maar is er nu evengoed erg vroeg bij met de gloednieuwe I-Pace. De orders stromen al binnen voordat de auto er goed en wel is, wij kunnen alvast onze eerste rij-indrukken opdoen.
Lees verder

Facelift Friday: Daewoo Matiz
De Daewoo Matiz was met afstand het populairste model van Daewoo in Nederland ooit en is dan ook de auto waaraan de meeste mensen meteen zullen denken bij het horen van de inmiddels verdwenen Koreaanse merknaam. De gefacelifte versie heeft het succes van het origineel nooit geëvenaard, maar lag dat aan het uiterlijk?
Lees verder

Ook gamma Mercedes-Benz B-klasse uitgekleed
Mercedes-Benz ging eerder al met de bezem door het leveringsgamma van de CLA- en de GLA-klasse en nu wordt ook de motorenlijst van de B-klasse met de snoeischaar aangevallen.
Lees verder

Nissan Note stoot Prius van de troon in Japan
Nieuws uit Japan: de Nissan Note was in de eerste helft van 2018 de populairste auto van het land als we de nog populairdere Kei-cars niet meerekenen. Daarmee stoot de auto de Toyota Prius van de troon.
Lees verder

Video: BMW M5 vs Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid - Dubbeltest
Ooit was het simpel: een Porsche had twee deuren en een BMW M5 twee aangedreven wielen. Maar anno 2018 werkt het iets anders. Porsche bouwt tegenwoordig namelijk stationwagons met semi-elektrische aandrijving en de M5 is zó krachtig geworden dat vierwielaandrijving eigenlijk bittere noodzaak is. Tijd voor een dubbeltest.
Lees verder

Bijzondere combinatie: Smarlinette
Ben je gek op de klassieke Alpine, maar kan de nieuwe je nog niet helemaal bekoren? Dan is er nu een tweede manier om terug in de tijd te gaan: de Smarlinette. De naam geeft al weg wat je hier eigenlijk ziet staan: een Smart Roadster.
Lees verder

Rij-impressie: Mitsubishi Outlander PHEV
Mitsubishi heeft de Outlander PHEV een tussentijdse update gegeven. Uiterlijk zijn de wijzigingen minimaal, onder de motorkap is de fabrikant echter flink aan de gang geweest. Is het genoeg om de dalende verkopen in Nederland weer wat op te krikken?
Lees verder