Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

donderdag 5 juli 2018

Autozine: Nieuweinfotainment in Opel Insignia

Nieuweinfotainment in Opel Insignia
Connectiviteit is belangrijk in moderne autos. Klanten verwachten dat ze onderweg moeiteloos gebruik kunnen maken van online diensten. Opel is naar eigen zeggen klaar voor de volgende fase van connectiviteit en in-car entertainment met de nieuwe infotainmentsystemen die dit jaar debuteren in de Opel Insignia. Of smartphones nu zijn verbonden via Bluetooth of USB, of door integratie via Apple CarPlay of Android Auto (zodra door Google gelanceerd in Nederland), de nieuwe infotainmentsystemen in de Insignia werkt er mee samen. DAB+ digitale radio is optioneel leverbaar.
Lees verder

Verkoop nieuwe Audi A6 Avant gestart
In aanloop naar de marktintroductie in september heeft Audi de orderboeken voor de nieuwe A6 Avant geopend. Het ruimtewonder binnen de nieuwe A6-reeks is in eerste instantie leverbaar als A6 45 TDI quattro (vanaf 77.145 euro) en A6 50 TDI quattro (vanaf 82.945 euro). Het gamma wordt gaandeweg verder uitgebreid.
Lees verder

Volvo introduceert mobiliteitsmerk M
Volvo Cars introduceert het merk M. Met deze nieuwe dienstverlener breidt Volvo zijn wereldwijde mobiliteitsactiviteiten uit met betrouwbare on-demand toegang tot autos en diensten via een intuitieve app. M ontwikkelt zich verder op basis van de behoeften, gewoonten en voorkeuren van de consument, zodat het de dienstverlening geheel op de klant kan afstemmen. De app is vanaf de lente van 2019 beschikbaar in Zweden en Amerika.
Lees verder

Nieuwe dieselmotoren voor Toyota PROACE
Toyota introduceert twee nieuwe 1.5 D-4D dieselmotoren voor de ProAce bedrijfswagen. Toyota voert bovendien wijzigingen door aan de bestaande 2.0 D-4D dieselmotoren. Deze motoren voldoen aan de nieuwe Euro 6.2 emissienorm.
Lees verder

Citroen maakt bril tegen wagenziekte
Nog even en de zomervakantie begint. Met meer tijd en mogelijkheden om in de auto op smartphones en tablets te kijken is het risico op wagenziekte natuurlijk groter voor volwassenen en kinderen. Ruim 30 miljoen mensen in Europa hebben last van chronische wagenziekte. Citroen presenteert de eerste bril die wagenziekte bestrijdt. Het principe van de SEETROEN bril is simpel. De bril bevat een gekleurde vloeistof die de lijn van de horizon opnieuw creeert om zo het conflict tussen de zintuigen te neutraliseren. De bril is beschikbaar voor 99 euro.
Lees verder

LeasePlan Allego biedt woon-werk laden
LeasePlan, een aanbieder van Car-as-a-Service, en aanbieder van laadoplossingen Allego kondigen vandaag een nieuwe samenwerking aan om klanten van LeasePlan die in elektrische voertuigen rijden (e-rijders) zowel thuis als op het werk toegang te geven tot eigen laadpunten. Hierdoor moet de transitie naar emissievrije mobiliteit worden versneld. De laadpunten zijn geschikt voor alle EVs, gebruiken load-balancing en de stroomkosten worden automatisch verrekend.
Lees verder

Fiat introduceert 500
Ter gelegenheid van de 60e verjaardag van de Jolly Spiaggina en die van de Fiat 500 hebben de creatieve teams van Garage Italia en Pininfarina een eerbetoon ontworpen op basis van de Fiat 500C. Met een gelimiteerde oplage van 1.958 stuks is de nieuwe Spiaggina 58 meteen een nieuw object uit 30 speciale reeksen die elkaar de afgelopen 11 jaar hebben opgevolgd.
Lees verder