Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

maandag 2 juli 2018

Autozine: Opel introduceert 5e generatie Combo

Opel introduceert 5e generatie Combo
De vijfde generatie van de Combo, Opels compacte, multifunctionele bestelauto, maakt zijn werelddebuut op de IAA voor bedrijfsautos, op 19 september 2018 in Hannover. Vanaf september is de nieuwe Opel Combo ook te bestellen. De nieuwe Opel Combo is ontwikkeld met het oog op de beste efficiency en tegen de laagste kosten in dit segment. Daarvoor heeft de auto een geheel nieuwe voertuigstructuur, een eigen indeling en moderne technologie aan boord.
Lees verder

Porsche Leusden is Classic Partner
Porsche AG heeft Porsche Centrum Leusden gecertificeerd tot officieel Porsche Classic Partner. Geinteresseerden kunnen in Leusden terecht voor de aankoop van een klassieke Porsche en eigenaren van een Porsche Classic kunnen rekenen op zorg voor hun auto: van onderhoud en reparatie tot en met complete restauratie. De Classic passie van Porsche Centrum Leusden komt bovendien tot uiting in de organisatie van speciale evenementen voor eigenaren en fans van klassieke Porsches.
Lees verder

Opel SUVs genormeerd volgens RDE norm
Opel heeft de SUV modellen getest volgens de toekomstige Euro 6d-TEMP norm, waarvan de Real Driving Emissions-testprocedure (RDE) op openbare wegen een onderdeel is. Daardoor voldoen inmiddels 85 nieuw ontwikkelde krachtbronnen aan de toekomstige Europese emissienorm. Het leeuwendeel daarvan is te vinden in de Opel X-familie met de SUVs Crossland X, Grandland X en Mokka X.
Lees verder

Jaguar Land Rover test connected car
Jaguar Land Rover test slimme, connected autos op wegen in het Verenigd Koninkrijk ter voorbereiding op de komst van zelfrijdende autos. De tests op de openbare weg zijn onderdeel van het 7,1 miljoen pond kostende UK-CITE Project, gericht op de ontwikkeling van volledig verbonden infrastructuur voor zelfrijdende autos.
Lees verder

McLaren introduceert 600LT
De McLaren 600LT is het volgende hoofdstuk van het McLaren Longtail (LT)-boek en zet meteen de nieuwe standaard als de snelste, meest krachtige en op circuitgebruik gerichte, maar straatlegale, model uit de Sports Series dat McLaren tot nu toe heeft gebouwd. De nieuwste telg van de LT-familie heeft alle kenmerken van een echte McLaren Longtail, zoals het met 74mm verlengde silhouet. Hij beschikt over een vergrote voorspoiler, een langere achterdiffuser en een vaste achtervleugel. In totaal is meer dan 23 procent van de onderdelen van een standaard 600LT anders dan van een McLaren 570SCoupe.
Lees verder

Mercedes-Benz X-Klasse nu ook met V6
De Mercedes-Benz X-Klasse is nu ook beschikbaar met zescilindermotor, 7G-TRONIC PLUS automaat en permanente vierwielaandrijving 4MATIC. Het nieuwe topmodel X350d 4MATIC levert een vermogen van 190 kW/258 pk en een maximumkoppel van 550 newtonmeter. De sprint van nul naar 100 km/u legt de pick-up af in 7,5 seconden. Het gedrag van de motor en transmissie kan met DYNAMIC SELECT worden aangepast, van off road, naar comfortabel tot sportief. Het topmodel is in Europa bestelbaar vanaf deze zomer in de uitrustingslijnen PROGRESSIVE en POWER.
Lees verder

Nissan presenteert GT-R50 by Italdesign
De eerste samenwerking ooit tussen Nissan en Italdesign heeft een spectaculaire creatie opgeleverd: de Nissan GT-R50 by Italdesign. Uitgangspunt was een productieversie van de Nissan GT-R NISMO. De carrosserie oogt door tal van aanpassingen nog sportiever en de prestaties zijn van het allerhoogste niveau doordat de 3,8-liter V6 in deze speciale versie een topvermogen van 720 pk bereikt. De bijzondere creatie is gemaakt ter ere van de 50ste verjaardag van zowel GT-R als Italdesign. De auto beleeft volgende maand zijn debuut in Europa.
Lees verder