vrijdag 24 augustus 2018

Automobiel Management: Fans willen Formule 1 naar Nederland halen

Fans willen Formule 1 naar Nederland halen
Rob van Gameren heeft op F1naarNederland.nl al ruim 75.000 handtekeningen verzameld van Nederlandse Formule 1-fans die de koningsklasse van de autosport weer terug naar Nederland willen halen. Van Gameren, zelf een diehard F1-fanaat en sidekick van het tv-programma Formule 1 Café, begon afgelopen week met de petitie.
Lees verder

Stern Groep verkoopt Amsterdamse Renault-vestigingen
Stern Groep verkoopt haar twee Renault-vestigingen in Amsterdam aan Renault dealer Nieuwendijk. Bovendien brengt Stern het aantal Vireo Auto vestigingen (FCA) terug van vijf naar drie.
Lees verder

FCA zet spoed achter verkoop Magneti Marelli
Fiat Chrysler Automobiles zet spoed achter de plannen om haar onderdelenbedrijf Magneti Marelli te verzelfstandigen. Of dat in de vorm van een beursgang is, zoals eerder het plan was, of dat Magneti Marelli in één klap wordt verkocht is nog niet vastgesteld.
Lees verder

Nissan voert capaciteit in China op
Nissan gaat 900 miljoen dollar investeren om haar productiecapaciteit in China de komende vier jaar met 40 procent te verhogen. In Wuhan wordt samen met vaste partner Dongfeng Motors een nieuwe autofabriek gebouwd.
Lees verder

VW heeft geen enkel contact met Audi-baas
Het Volkswagen-concern heeft geen enkel contact met de in de gevangenis verblijvende baas van Audi Rupert Stadler. "We mogen met hem geen contact hebben, de communicatie verloopt ook voor ons volledig via zijn advocaat," aldus CEO Herbert Diess van de Volkswagen Groep in een interview met Handelsblatt.
Lees verder

VW-baas: investeren in batterijen
Volkswagen-baas Herbert Diess maakt zich zorgen dat de Westerse auto-industrie voor elektrische auto's te afhankelijk wordt van batterijcel-leveranciers uit China en de rest van Azië. Hij roept daarom op om meer in die technologie te investeren.
Lees verder

Continental doet het nog slechter
De Duitse bandenfabrikant en onderdelentoeleverancier Continental draait nog slechter dan eerder gemeld. De omzet valt zowel in China en Europa tegen terwijl de kosten voor de ontwikkeling van nieuwe autotechnologie als elektrische en hybride aandrijvingen en automatisch rijden hoog oplopen.
Lees verder