maandag 20 augustus 2018

Automobiel Management: Fiat laat de Punto na 25 jaar vallen

Fiat laat de Punto na 25 jaar vallen
Fiat stopt na 25 jaar met de productie van de Punto in Europa. De Punto kwam al niet meer voor in de deze zomer nog door wijlen Sergio Marchionne gepresenteerde toekomstplannen maar blijkt nu helemaal niet meer van de band te rollen.
Lees verder

Zwitserland verbiedt dieselmodellen Mercedes en Porsche
De Zwitserse verkeersdienst Astra heeft de verkoop van een aantal modellen van Mercedes-Benz en Porsche voorlopig verboden omdat er met de uitstoot van de dieselmotoren gesjoemeld is. Auto's die al verkocht zijn mogen wel worden afgeleverd mits ze van te voren zijn aangepast om te voldoen aan de Zwitserse eisen.
Lees verder

'Uber zou automatisch rijden op moeten geven'
Uber geeft veel te veel geld uit aan de ontwikkeling van automatisch rijdende auto's. De laatste tijd kost dat onderzoek Uber elk kwartaal 125 tot 150 miljoen dollar. In de afgelopen drie jaar is de rekening al opgelopen tot twee miljard dollar terwijl er nog geen enkel zicht is op het op de markt brengen van zelfrijdende auto's.
Lees verder

Alpine bij Historic Grand Prix Zandvoort
Liefhebbers van het sportieve Alpine kunnen tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort nader kennismaken met het merk. Alpine is er aanwezig met een stand en bezoekers kunnen er uitgebreid kennismaken met de nieuwe Alpine A110 Première Edition.
Lees verder

EV Nieuws: Porsche, BYD én Bollinger
Porsche heeft een nieuwe teaser vrijgegeven van de op stapel staande Taycan: de eerste volledig elektrische sportsedan van Porsche.
Lees verder

Ook huidige baas VW wist van sjoemelen
De huidige baas van de Volkswagen Groep Herbert Diess wist al een paar maanden voordat dieselgate in de openbaarheid kwam dat er gesjoemeld werd met de dieselmotoren van VW en haar zustermerken.
Lees verder

Volkswagen houdt de regen tegen
Mexicaanse boeren hebben Volkswagen voor de rechter gesleept omdat het bij haar fabriek in Puebla met geluidskanonnen regenwolken probeert op te lossen. Op die manier wil het autobedrijf voorkomen dat er hagelbuien boven de fabriek tot uitbarsting komen die grote schade aanrichten aan de geparkeerde splinternieuwe auto's.
Lees verder